Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fesleğenli Biber Soslu Mantarlı Ravioli
Fesleğenli Biber Soslu Mantarlı Ravioli
Pratik Fesleğenli Biber Soslu Mantarlı Ravioli Tarifi

Malzemeler:
Hamuru için: 1 kg un      
7 adet yumurta                            
1 yk sirke                                      
20 gr tuz                                         
100 gr su   
harcı için:  100 gr mantar                               
100 gr kuru soğan                      
15 gr taze fesleğen                 
8 gr tuz                                        
30 gr tereyağı                          
sos için: 100 gr kuru soğan                      
30 gr kırmızı biber salçası  
150 gr kımızı taze biber            
30 gr taze fesleğen                  
50 gr zeytin yağı                       
500 gr su                                            
10 gr tuz                                         
5 gr şeker                                     

Hamurun hazırlanışı: Tüm malzemeleri karıştırıp Yuğurarak hamur haline getirilir  ıslak bir bezle üzerini örteriz ve 20 dakika dinlenmeye bırakırız.

Harcın hazırlanışı: Ayrı bir yerde soğanları ve mantarı  ince ince doğrarız, bir tavada tereyağı ile soğanları pembeleşene kadar soteleriz ve mantarı ilave eder bir kaç dakikada birlikte soteleriz tuz ve taze feslegenleri ilave eder ocaktan alıp soğuturuz.

Sosun hazırlanışı: Önce kırmızı biberleri fırında  bir miktar kızartırız sonra, dış kabuklarını alırız. Bir tavada zeytinyağı kızdırıp soğanları ilave eder, pembe renk alana kadar soteleriz ve kırmızı biber salçasını ilave eder kavururuz. Sonra yarım lt su ve fırınlanmış biberlerimizide ilave edip, tuz ve şekeri ekleyip, orta ateşte 15 dakika kaynatırız. Malzemeler piştikten sonra el blandrı ile cekeriz ve süzdürürüz.

Raviolinin hazırlanışı: Hazırladığımız hamuru merdane yardımı ile hazır yufka kalınlığında açarız .Açtığımız hamurun üzerine yumurta sarısını bir fırça yardımı ile süreriz ve içine 4 cm arlıkta 10gr mantar harcından  hamurun  yarısına kadar koyup ve diğer yarısını üzerine kapatırız. Bir bardak yardımı ile, tercihen  çay bardağı, üzerini kapattığımız hamuru keseriz . Kaynar suda 12 dakika haşlayıp ve süzeriz, çukur bir tabağa alıp üzerine hazırladığımız sıcak sosu gezdirerek servis yaparız.        


İtalyan mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan Ravioli, üç aşamalı bir yemek. Crowne Plaza Hotel'in usta aşçısı Ali Elikkaya sizler için anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak arpacık soğanlarını ayıklayıp, bütün olarak bırakın. Havucu kazıyın. İri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.

Un, ruşeym ve tuzu büyük bir kaseye koyun. Tereyağını ekleyip küçük ekmek kırıntıları haline gelinceye kadar parmak uçlarınızla ufalayın.

Geniş bir kapta un, tuz ve yumurtaları bir buçuk su bardağı su ile yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliğinde bezelere ayırın.

Sufle hamuru için geniş bir tencereye bir buçuk çorba kaşığı yağı koyun. Yağı erittikten sonra tencereye unu ilave edin.

Unu derin bir kaseye eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Su, yumurta, margarin, kabartma tozu ve tuz ilave edip iyice yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri