Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fesleğen soslu erişte
Fesleğen soslu erişte
Pratik Fesleğen soslu erişte Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
500 gram erişte
500 gram mantar
4 su bardağı su
1 bağ taze fesleğen
350 gram krema
200 gram rendelenmiş kaşar veya parmesan peyniri
1 diş rendelenmiş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1-2 damla sıvıyağ
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Tencereye suyu alın. Tuz ve 1-2 damla sıvıyağ koyup kaynatın. Kaynayan suya erişteyi atın. 8-11 dakika haşlayın. Süzgeçten geçirin. Bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı koyun. İnce kıyılmış fesleğeni ve mantarı ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Rendelenmiş sarımsağı ilave edin. Kremayı ekleyin. Tuz, karabiber ve peyniri katın. Bu sosu eriştenin üzerine gezdirip servis yapın.


Tencereye suyu alın. Tuz ve 1-2 damla sıvıyağ koyup kaynatın. Kaynayan suya erişteyi atın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yılbaşı daveti için lezzetli bir kurabiye tarifi

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Tart hamuru için çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin. Ceviz ve fındığı iyice dövün.

Bol baharatlı ve kuruyemişli değişik bir börek tarifi. Misafirleriniz için harikalar yaratabilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri