Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fesleğen soslu erişte
Fesleğen soslu erişte
Pratik Fesleğen soslu erişte Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
500 gram erişte
500 gram mantar
4 su bardağı su
1 bağ taze fesleğen
350 gram krema
200 gram rendelenmiş kaşar veya parmesan peyniri
1 diş rendelenmiş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1-2 damla sıvıyağ
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Tencereye suyu alın. Tuz ve 1-2 damla sıvıyağ koyup kaynatın. Kaynayan suya erişteyi atın. 8-11 dakika haşlayın. Süzgeçten geçirin. Bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı koyun. İnce kıyılmış fesleğeni ve mantarı ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Rendelenmiş sarımsağı ilave edin. Kremayı ekleyin. Tuz, karabiber ve peyniri katın. Bu sosu eriştenin üzerine gezdirip servis yapın.


Tencereye suyu alın. Tuz ve 1-2 damla sıvıyağ koyup kaynatın. Kaynayan suya erişteyi atın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçılarından Alaaddin Kızılca lezzetli çorbalarımızdan biri olan yuvarlamanın tarifini sizlerle paylaştı...

Sahrap Soysal'ın bayram tatlılarından biri...

Derin bir kasede yumurta ve 6 kahve fincanı tozşekeri çırpın. Unu ilave edip iyice karıştırın.

İrmik, süt, tozşeker ve kıyılmış kayısıları bir tencereye alıp, koşulaşana kadar pişirin. Mahlep ve tereyağını ilave edin.

Erimiş margarin ile şekeri çırpın. Un ve kabartma tozu ekleyin. Küçük parçalar kopartıp yuvarlak şekiller verin. 290oC’de ısıtılımış fırında pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri