Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fesleğen soslu erişte
Fesleğen soslu erişte
Pratik Fesleğen soslu erişte Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
500 gram erişte
500 gram mantar
4 su bardağı su
1 bağ taze fesleğen
350 gram krema
200 gram rendelenmiş kaşar veya parmesan peyniri
1 diş rendelenmiş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1-2 damla sıvıyağ
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Tencereye suyu alın. Tuz ve 1-2 damla sıvıyağ koyup kaynatın. Kaynayan suya erişteyi atın. 8-11 dakika haşlayın. Süzgeçten geçirin. Bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı koyun. İnce kıyılmış fesleğeni ve mantarı ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Rendelenmiş sarımsağı ilave edin. Kremayı ekleyin. Tuz, karabiber ve peyniri katın. Bu sosu eriştenin üzerine gezdirip servis yapın.


Tencereye suyu alın. Tuz ve 1-2 damla sıvıyağ koyup kaynatın. Kaynayan suya erişteyi atın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak brüksel lahanasını az suda haşlayın. Patlıcan, kabak, biber ve patatesi küçük doğrayın.

Pazıları yıkayıp süzün. Kaynar suda 1-2 dakika kadar bekletip süzgece alın. Pazıların suyunu elinizle sıkıp ince ince doğrayın.

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Haşlayıp suyunu süzdükten sonra çatalla ezin.

Fasulyeyi yıkayıp uç kısımlarını ve kılçıklarını temizleyerek kenara alın. Patatesleri soyup iri doğrayın.

İç harcı hazırlamak için, akşamdan ıslattığınız kurufasulyeyi haşlayıp süzün. Sıvıyağı bir tavaya alıp kıymayı kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri