Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Biberli lazanya
Biberli lazanya
Pratik Biberli lazanya Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
6 adet lazanya yaprağı
beşamel sos için: 1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
yarım su bardağı süt
tuz, karabiber
içi için: 1 su bardağı konserve garnitür
2 adet közlenmiş kırmızı biber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı: Beşamel sos için, tencerede 1 çorba kaşığı tereyağı ve unu kavurun. Üzerine sütü ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, 5 dakika sürekli karıştırın. Kırmızı biberleri de 6 eşit parçaya bölüp, garnitürle karıştırın. Yağlanmış bir fırın kabına 2 çorba kaşığı beşamel sos dökün. Üzerine 1 yaprak lazanya yerleştirin. Tekrar beşamel sos sürün. Biberli malzemeden ekleyin. Biraz rendelenmiş kaşar peyniri serpip, üzerini lazanya yaprağı ile kapatın. Bu yöntemi lazanya yaprakları bitene dek uygulayın. En üste kalan beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peynirini döşeyin. 190 derece fırında 10 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Aşçının notu: Tarifte kullanılan lazanya, haşlamaya gerek olmadan pişirilebiliyor. Bu lazanya çeşidini marketlerde bulabilirsiniz.


Beşamel sos için, tencerede 1 çorba kaşığı tereyağı ve unu kavurun. Üzerine sütü ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsileri fileto haline getirin.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suda durulayıp iyice süzün. Soğanı soyup kıyın. Havucu temizleyip iri iri rendeleyin. Dereotunu temizleyip dal dal ayırın.

Süt, yumurta sarısı ve unu orta boy bir çelik tencereye koyun. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırparak malzemeleri pürüzsüz hale getirin.

Unu bir tutam tuzu, yumurtayı, sıvıyağı ve sütü bir kapta iyice karıştırın. Çok hafif yağlanmış teflon tavaya yarım kepçe dolusu krem karışımından koyun.

Ispanağı yıkayıp irice doğrayın. Tencereye aldığınız 3 çorba kaşığı zeytinyağında dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri