Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Biberli lazanya
Biberli lazanya
Pratik Biberli lazanya Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
6 adet lazanya yaprağı
beşamel sos için: 1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
yarım su bardağı süt
tuz, karabiber
içi için: 1 su bardağı konserve garnitür
2 adet közlenmiş kırmızı biber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı: Beşamel sos için, tencerede 1 çorba kaşığı tereyağı ve unu kavurun. Üzerine sütü ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, 5 dakika sürekli karıştırın. Kırmızı biberleri de 6 eşit parçaya bölüp, garnitürle karıştırın. Yağlanmış bir fırın kabına 2 çorba kaşığı beşamel sos dökün. Üzerine 1 yaprak lazanya yerleştirin. Tekrar beşamel sos sürün. Biberli malzemeden ekleyin. Biraz rendelenmiş kaşar peyniri serpip, üzerini lazanya yaprağı ile kapatın. Bu yöntemi lazanya yaprakları bitene dek uygulayın. En üste kalan beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peynirini döşeyin. 190 derece fırında 10 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Aşçının notu: Tarifte kullanılan lazanya, haşlamaya gerek olmadan pişirilebiliyor. Bu lazanya çeşidini marketlerde bulabilirsiniz.


Beşamel sos için, tencerede 1 çorba kaşığı tereyağı ve unu kavurun. Üzerine sütü ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk bonfileleri yıkayıp, süzün. Köri, soya sosu, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırdıktan sonra tavukları bu karışıma bulayın.

Yemekevi.tv okuyucularınden Cemal Altuğ'dan ilginç bir meze tarifi

Çırağan Kempiski'nin başarılı ve ödüllü aşçısı Uğur Alparslan'dan saray mutfağına ait bir tarif... Safran baharatıyla lezzetlendirilen bu tarifi mutlaka deneyin...

Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin.

Hamsileri ayıklayıp temizleyin. Pazıları yıkayıp 1-2 dakika sıcak suda bekletip süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri