Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bezelyeli mantı makarna
Bezelyeli mantı makarna
Pratik Bezelyeli mantı makarna Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
1 paket mantı makarna
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
200 gram haşlanmış bezelye
50 gram beyaz peynir
1 demet taze soğan
bir tutam dereotu
2 çorba kaşığı tereyağı
8-10 adet kiraz domates
8-10 adet siyah zeytin
2 çorba kaşığı tane mısır

Hazırlanışı: Mantı makarnayı haşlayarak süzün. Bir kapta 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, haşlanmış bezelye, küçük doğranmış beyaz peynir, bir demet ince kıyılmış taze soğan ve bir tutam dereotunu karıştırın. Çatalla iyice ezin. Haşladığınız mantı makarnanın suyunu süzün. Mantıların içlerini bezelyeli harçla doldurun. 2 çorba kaşığı sıvıyağda kiraz domatesleri ve zeytinleri 5 dakika soteleyin. Tüm malzemeyi derin bir kapta birleştirin. Üzerine mısır taneleri serperek servis yapın.


Bir kapta 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, haşlanmış bezelye, küçük doğranmış beyaz peynir, bir demet ince kıyılmış taze soğan ve bir tutam dereotunu karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar el mikseri ile çırpın. Azar azar elenmiş un, kakao ve kabartma tozunu ilave edin.

Akşamdan ıslatılmış börülceleri haşlayıp soğuk sudan geçirin. Süzgece alıp suyunu iyice süzün.

Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir kasede soğan, sarmısak, bezelye, maydanoz, kabartma tozu, karabiber ve tuzu karıştırıp püre haline getirin. Karışımdan küçük parçalar alıp una bulayın.

Süt, yumurta sarısı ve unu orta boy bir çelik tencereye koyun. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırparak malzemeleri pürüzsüz hale getirin.

Margarini eritip ılınması için bir kenara alın. Bisküvileri robottan geçirip toz haline getirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri