Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Adana mantısı
Adana mantısı
Pratik Adana mantısı Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
1 kg un, 1 adet yumurta
1 su bardağı su
bir tutam tuz
içi için: 500 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
tuz, karabiber, pulbiber
kızartmak için: zeytinyağı
üzeri için: 2 su bardağı et suyu
1 su bardağı haşlanmış nohut
500 gram süzme yoğurt
1 kahve fincanı zeytinyağı
1’er tatlı kaşığı pulbiber ve nane

Hazırlanışı: Hamuru hazırlamak için unu düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, su ve tuz ekleyerek yoğurun. 10 dakika dinlenmeye bırakın. İç harcı için, kıymayı bir kaba alıp üzerine ince kıyılmış soğan, karabiber, pulbiber ekleyip karıştırın. Hazırladığınız hamuru bezelere ayırıp 1-2 mm kalınlığında açın. 2 cm’lik kareler halinde kesip içlerine kıymalı harçtan yerleştirin. Önce karşılıklı köşeleri, sonra yuvarlayarak diğer köşeleri birbirine yapıştırma suretiyle hamuru birleştirin. Gül şeklinde kapatın. Mantıları zeytinyağında kızartıp fırın tepsisine dizin. Üzerin e et suyu ve haşlanmış nohut ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Bir tutam tuzla karıştırdığınız yoğurdu mantının üzerine gezdirin. Zeytinyağında nane ve pulbiberi yakıp mantının üzerine gezdirerek servis yapın.


Hamuru hazırlamak için unu düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, su ve tuz ekleyerek yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağını küçük boy bir tencereye alın. Kıyılmış soğanı ilave edip, kavurun. Üzerine ince doğranmış domatesleri ekleyin.

Geniş bir leğene unu boşaltıp yumurtaları içine kırın. Sonra tuzu ekleyip bir bardak su ilave edin.

Mayalı Hamuru hazırlayıp üzerini temiz bir bezle örtün. 20-25 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin.

Yeşil mercimeği yıkayıp haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Karnabaharları çiçeklerine ayırın.

Öncelikle bulguru üzerini geçecek kadar su ekleyip, şişmesi için bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri