Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tuzlu minik simit
Tuzlu minik simit
Pratik Tuzlu minik simit Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
3 su bardağı un
yarım margarin (125 gr)
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı mahlep
1 adet yumurta
üzerine: susam

Hazırlanışı: Karıştırma kabına unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. İçine iyi yumuşamış margarini, sıvıyağı, yoğurdu, sirkeyi, yumurtayı ilave ediyoruz. Unun üzerine mahlebi, tuzu, tozşekeri, kabartma tozunu koyuyoruz. Önce havuzun içindekileri karıştırıyoruz. Daha sonra kenarlardaki unu da dahil ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamur hazır hale gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahımızın üzerinde fitil yapıyoruz. Daha sonra minik simit haline getiriyoruz. Bir tabağın içerisine bolca susam döküp simitlerimizi batırıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Ilıkken servis yapıyoruz.


Oktay Usta'nın tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

İri kuşbaşı olarak doğranmış böbreği yıkayıp kurulayın. Tencereye tereyağını koyup eritin. Yağ biraz kızgınlaşınca içerisine böbrekleri atıp kendi suyunu çekinceye kadar pişirin.

Bir gece önceden, derince bir kaba tüm sos malzemesini koyup karıştırın. Etleri hazırladığınız dolapta bir gece bekletin.

Margarini eritip soğutun.Pudra şekeri ile iyice çırpın. Çırpmaya ara vermeden yumurtaları birer birer ilave edin.

Yağısız köftelik kıymayı derin bir yoğurma kabının içine aktarın. Üzerine dövülmüş sarımsakları, irmik ve yulafı aktarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri