Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tuzlu lokum
Tuzlu lokum
Pratik Tuzlu lokum Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 adet patates
yarım çay bardağı ılık süt
2 çorba kaşığı kuru maya
1 adet kesmeşeker
4 su bardağı un
yarım su bardağı ılık su
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
yağ karışımı (50 gram erimiş margarin ve yarım çay bardağı sıvıyağ karışımı)
2 tatlı kaşığı yenibahar, tuz
üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı
çörekotu, susam

Hazırlanışı: Patatesi haşlayın. Rendenin ince tarafı ile rendeleyip, püre yapın. Ilık süte kuru maya ve kesmeşekeri ilave edip, kabartın. Una kabaran mayayı ve tuzu ekleyin. Ilık su ile yoğurup mayalanmaya bırakın. Hamur mayalandığında püre haline gelen patates, ceviz ve yenibaharı ekleyip yoğurun. İyice yoğrulan hamurdan 10 eşit beze koparın. Elinizle incecik açın. Yağ karışımından 1 çorba kaşığı alarak bir adet hamurun üzerine sürün. Rulo şeklinde sarın ve ortadan kıvırıp iki ucuna “S” şekli verin. Diğer hamurları da bu şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine tuz serpin. Lokumları aralıklı olarak yerleştirin. 20 dakika tepside dinlendirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin. Fırından aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın.


Patatesi haşlayın. Rendenin ince tarafı ile rendeleyip, püre yapın. Ilık süte kuru maya ve kesmeşekeri ilave edip, kabartın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kebaplarıyla meşhur Antep'in kazan kebabı da tadılması gereken yemeklerden biri...

Executive Chef Yılmaz Almaz'dan füzyon mutfak çalışması.

Yapışmaz yüzeyli bir tavaya yarım paket makarnayı koyup orta ateşte, pembeleşene kadar kavurun.

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Yumurta, su ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.

Yağısız köftelik kıymayı derin bir yoğurma kabının içine aktarın. Üzerine dövülmüş sarımsakları, irmik ve yulafı aktarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri