Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tuzlu lokum
Tuzlu lokum
Pratik Tuzlu lokum Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 adet patates
yarım çay bardağı ılık süt
2 çorba kaşığı kuru maya
1 adet kesmeşeker
4 su bardağı un
yarım su bardağı ılık su
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
yağ karışımı (50 gram erimiş margarin ve yarım çay bardağı sıvıyağ karışımı)
2 tatlı kaşığı yenibahar, tuz
üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı
çörekotu, susam

Hazırlanışı: Patatesi haşlayın. Rendenin ince tarafı ile rendeleyip, püre yapın. Ilık süte kuru maya ve kesmeşekeri ilave edip, kabartın. Una kabaran mayayı ve tuzu ekleyin. Ilık su ile yoğurup mayalanmaya bırakın. Hamur mayalandığında püre haline gelen patates, ceviz ve yenibaharı ekleyip yoğurun. İyice yoğrulan hamurdan 10 eşit beze koparın. Elinizle incecik açın. Yağ karışımından 1 çorba kaşığı alarak bir adet hamurun üzerine sürün. Rulo şeklinde sarın ve ortadan kıvırıp iki ucuna “S” şekli verin. Diğer hamurları da bu şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine tuz serpin. Lokumları aralıklı olarak yerleştirin. 20 dakika tepside dinlendirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin. Fırından aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın.


Patatesi haşlayın. Rendenin ince tarafı ile rendeleyip, püre yapın. Ilık süte kuru maya ve kesmeşekeri ilave edip, kabartın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lahanayı çok ince şeritler halinde doğrayın. Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün.

Margarini kalın tabanlı bir tencerede eritip, soğan, pırasa ve kerevizi ilave edin.Sebzeleri hafif ateşte pişirin. Tencereye unu ilave edin. Rengi değişmeden, kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin.

Soğanı jülyen doğrayın ve tereyağında soteleyin. Üzerine jülyen doğranmış etleri ilave edin.

Meyvaları temizleyip yıkadıktan sonra 1,5 saat haşlayın. Haşladığınız kuşburnunu ılındıktan sonra süzgeçten geçirin.

Kıymayı soğanla kavurun. İçine suda beklettiğiniz bulguru, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin. 2-3 kere ateşte beraber karıştırın. Ateşten alın, içine irice kıyılmış ceviz içi ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri