Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Susamlı halka
Susamlı halka
Pratik Susamlı halka Tarifi

Malzemeler: 35 adet
125 gram (yarım paket) margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
bir tutam tuz
bir tutam tozşeker
susam

Hazırlanışı: Oda sıcaklığındaki margarin, sıvıyağ ve yoğurdu derin bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edin. Yumurtanın sarısı, tuz ve tozşekeri katın. İyice yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayarak çubuk şekli verin. Hazırladığınız çubukları iki cundan birleştirip halka biçimine getirin. Halkaları önce yumurta akına daha sonra susama batırın. Fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri pembeleşene dek pişirin.

Kaynak: Sofra


Oda sıcaklığındaki margarin, sıvıyağ ve yoğurdu derin bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pazıları yıkadıktan sonra doğruyoruz. Kuru soğanı soyup doğrayıp tavaya biraz sıvıyağ koyup kavuruyoruz.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Tavuk etlerini bir tabağa alıp her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin. 2 diş sarımsağı ezin.

Pirinçleri 6 bardak sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenmiş kabın içinde 50-60 dakika ıslatıp, bekletin.

Biberleri yıkayıp kurulayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp biberleri kızartın. 5-6 biberi süsleme için ayırıp kalanının servis tabağına dizin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri