Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Susamlı halka
Susamlı halka
Pratik Susamlı halka Tarifi

Malzemeler: 35 adet
125 gram (yarım paket) margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
bir tutam tuz
bir tutam tozşeker
susam

Hazırlanışı: Oda sıcaklığındaki margarin, sıvıyağ ve yoğurdu derin bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edin. Yumurtanın sarısı, tuz ve tozşekeri katın. İyice yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayarak çubuk şekli verin. Hazırladığınız çubukları iki cundan birleştirip halka biçimine getirin. Halkaları önce yumurta akına daha sonra susama batırın. Fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri pembeleşene dek pişirin.

Kaynak: Sofra


Oda sıcaklığındaki margarin, sıvıyağ ve yoğurdu derin bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamuru hazırlamak için margarin, yarım su bardağı sıvıyağ ve 3 çorba kaşığı pudraşekerini karıştırın.

Ton balığının yağını süzdükten sonra derin bir kaba alıp bir çatalla ezin.

Ayıkladığınız hamsinin kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra bir kenara alın.

Bulguru geniş bir tepsiye alın. 1 bardak sıcak suyla ıslatıp bekletin. Soğanı soyup kıyın. 100 gram kıymayı tavada kavurun.

Lübnan, Cezayir ve Filistin'de oldukça sık yapılan bir Arap yemeğidir. Genelde falafel ve humusun yanında, pidelerle beraber servis yapılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri