Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Susamlı halka
Susamlı halka
Pratik Susamlı halka Tarifi

Malzemeler: 35 adet
125 gram (yarım paket) margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
bir tutam tuz
bir tutam tozşeker
susam

Hazırlanışı: Oda sıcaklığındaki margarin, sıvıyağ ve yoğurdu derin bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edin. Yumurtanın sarısı, tuz ve tozşekeri katın. İyice yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayarak çubuk şekli verin. Hazırladığınız çubukları iki cundan birleştirip halka biçimine getirin. Halkaları önce yumurta akına daha sonra susama batırın. Fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri pembeleşene dek pişirin.

Kaynak: Sofra


Oda sıcaklığındaki margarin, sıvıyağ ve yoğurdu derin bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofralarda farklı bir salata alternatifi. Vejeteryanların da beğenerek yapacağı bu salatayı mutlaka deneyin...

Gaziantep yöresine ait mezelerimizden babaganuşun yapılışı da çok kolay Sürmeli İstanbul Otel'in usta aşçısı Bayram Dönmez'in tafirini mutlaka deneyin...

Soğanları soyun ve yarım halkalar halinde doğrayıp bir tutam tuzla ovan. Cevizi ekleyip karıştırın

Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden suda bekletin veya düdüklü tencerede 1 saat kadar pişirin. Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın.

Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırın. Lahana, ince kıyılmış soğan, rendelenmiş havuç, soya filizi ve tuzu ilave edip 5 dakika kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri