Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sucuklu ay çöreği
Sucuklu ay çöreği
Pratik Sucuklu ay çöreği Tarifi

Malzemeler: 12 adet
3 adet patates
1 su bardağı eritilmiş margarin
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
üç buçuk su bardağı un
içi için: 1 adet küçük kangal sucuk
2 adet orta boy domates
2 adet sivri biber
üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı: Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Eritilmiş margarin, yumurta, kabartma tozu ve tuz ekleyip yoğurun. Unu ilave edip yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde 12 adet parça koparın ve her birini oval şekilde açın. Diğer tarafta küçük parçalar halinde doğranmış sucuğu kendi yağında kısık ateşte kavurun. Küp doğranmış domates ve sivri biberi ekleyin. 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Açtığınız hamurların içine hazırladığınız iç harcı paylaştırın. Her bir hamuru rulo şeklinde sarın ve iki ucunu birleştirip ay şekli verin. Çörekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Servis tabağına alıp, sıcak olarak servis yapın.


Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Eritilmiş margarin, yumurta, kabartma tozu ve tuz ekleyip yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kremayı kısık ateşte ocağa koyun. Isınınca çikolatayı kırıp, içine atın. Krema kaynamadan ocaktan alın.

Ayıklanan fasulyeler 1 küp kesmeşeker ile birlikte kaynayan suya atılır ve haşlanır.

Oldukça nefis ve pratik bir pizza tarifi

Patates cipsini ezin. Ezilmiş cipsin ¾’ünü krema ile karıştırın.

Bir tencereye suyu koyup kaynatın. İçine ikiye bölünmüş makarnaları, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını katıp 12 dakika haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri