Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Portakallı kurabiye
Portakallı kurabiye
Pratik Portakallı kurabiye Tarifi

Malzemeler: 30 adet
125 gram margarin
1 su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 adet portakal
üzeri için: pudraşekeri

Hazırlanışı: Oda sıcaklığındaki margarini tozşekerle karıştırın. Üzerine yumurtaları ekleyip çırpın. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyip karışıma ilave edin. Portakalların kabuklarının rendenin ince tarafı, etli kısımlarını ise kalın tarafı ile rendeleyip hamura ekleyin. (portakalların çekirdek ve zarını çıkarın). Hamurunuz sulu kaldıysa biraz un ekleyin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudraşekeri serpin.


Oda sıcaklığındaki margarini tozşekerle karıştırın. Üzerine yumurtaları ekleyip çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci soğuk su ile yıkayıp suyunu süzün. Üzümleri yıkayıp, ayıklayarak ayrı ayrı kaplarda soğuk suda şişmeye bırakın.

Margarini kalın tabanlı bir tencerede eritip, soğan, pırasa ve kerevizi ilave edin.Sebzeleri hafif ateşte pişirin. Tencereye unu ilave edin. Rengi değişmeden, kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin.

Patlıcanı alacalı soyup, acısını almak için 15 dakika tuzlu suda bekletin.

Tahin Helvası'nı iyice ezin. Üzerine limon suyunu ilave ederek iyice yedirin. Bir güvece yaydığınız malzemeyi firında 10 dakika kızartın. Hafif ılınınca servis yapın.

Ekmeği bir gün bekletin. Üzerinden yuvarlak bir kapak açıp, içini çıkartın. Çıkan içi elinizle ufalayın ve kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri