Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Portakallı kurabiye
Portakallı kurabiye
Pratik Portakallı kurabiye Tarifi

Malzemeler: 30 adet
125 gram margarin
1 su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 adet portakal
üzeri için: pudraşekeri

Hazırlanışı: Oda sıcaklığındaki margarini tozşekerle karıştırın. Üzerine yumurtaları ekleyip çırpın. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyip karışıma ilave edin. Portakalların kabuklarının rendenin ince tarafı, etli kısımlarını ise kalın tarafı ile rendeleyip hamura ekleyin. (portakalların çekirdek ve zarını çıkarın). Hamurunuz sulu kaldıysa biraz un ekleyin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudraşekeri serpin.


Oda sıcaklığındaki margarini tozşekerle karıştırın. Üzerine yumurtaları ekleyip çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ekmek içini sütle ıslatıp sıkın. Sarımsağı ayıklayıp ince ince kıyın. Salatalıkları soyup incecik dilimleyerek bir kaba alın.

Suyu kaynatıp, demliğe alın. Yeşil çayı ilave edip, demliğin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın. Yarım limonu dilimleyerek fincanlara paylaştırın.

Hurmaları bir tencereye alıp üzerine 5 çorba kaşığı sıcak su ekleyin ve yumuşayana kadar bekletin.

Sarımsakları temizleyip ezin. Tahin, su, limon suyu ve sarımsağı derin bir kasede karıştırın.

Un, pirinç unu, kakao, ceviz, vanilya ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri