Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Portakallı kurabiye
Portakallı kurabiye
Pratik Portakallı kurabiye Tarifi

Malzemeler: 30 adet
125 gram margarin
1 su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 adet portakal
üzeri için: pudraşekeri

Hazırlanışı: Oda sıcaklığındaki margarini tozşekerle karıştırın. Üzerine yumurtaları ekleyip çırpın. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyip karışıma ilave edin. Portakalların kabuklarının rendenin ince tarafı, etli kısımlarını ise kalın tarafı ile rendeleyip hamura ekleyin. (portakalların çekirdek ve zarını çıkarın). Hamurunuz sulu kaldıysa biraz un ekleyin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudraşekeri serpin.


Oda sıcaklığındaki margarini tozşekerle karıştırın. Üzerine yumurtaları ekleyip çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları temizleyip çok ince doğrayın ve biraz tuzla ovun. Maydanozları ince ince kıyın.

Un, kakao, tozşeker ve kabartma tozunu bir kaba alıp, kum gibi oluncaya kadar karıştırın.

Un, bir kahve fincanı süt, sıvıyağ, tozşeker ve bir tutam tuzu derin bir kasede kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hülya Hanım'dan görünüşü ve lezzeti ile farklı bir kek tarifi. Bu keki mutlaka deneyin

Havucu küp küp doğrayıp az su ile yumuşayana kadar haşlayın. Yarma ve nohutla karıştırın. Bir kenarda beklesinler.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri