Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Perişan kurabiye
Perişan kurabiye
Pratik Perişan kurabiye Tarifi

İsmiyle de ilgi çekici bir kurabiye olan perişan kurabiyeyi Home Store Cafe pastacılarından Ayhan Lafçı anlattı. İçindeki malzemelerin çokluğu ve şekli sebebiyle bu kurabiye perişan ismini almış.

Malzemeler:
125 gr un
60 gr margarin
50 gr krema (çiğ)
50 gr şekerop
35 gr üzüm kuru
35 gr kuş üzümü
35 gr ceviz içi kırık
10 gr kabartma tozu
5 gr vanilya
1adet yumurta

Hazırlanışı: Bir kaba yumurta, çiğ krema, şeker ve margarin konularak karıştırılır. Birbirine iyice yedirilir. Ardından un, üzüm, ceviz, kuş üzümü, vanilya ve kabartma tozu ilave edilerek tekrar karıştırılır. Hamur kıvamına getirilir.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. Kurabiye hamuru bir yemek kaşığı yardımıyla gelişigüzel bir şekilde yağlı kağıdın üzerine atılır. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10 dakika pişirilir.

Aşçının notu: Bu kurabiye, portakal rendesi, tarçın, kahve, limon rendesi ile de yapılabilir.


 


İsmiyle de ilgi çekici bir kurabiye olan perişan kurabiyeyi Home Store Cafe pastacılarından Ayhan Lafçı anlattı. İçindeki malzemelerin çokluğu ve şekli sebebiyle bu kurabiye perişan ismini almış.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Malzemenin hepsini çiğden hazırlayarak helmelene kadar pişirin.1 yemek kaşığı dolusu un ilave edin.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin.

Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin.

Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Tereyağı, 1 kahve fincanı soğuk su ve çırpılmış yumurta sarısını ekleyip yoğurun. 5 dakika buzdolabında dinlendirin.

Wow Hotels Convention Center'ın usta aşçısı Mehmet Yalçınkaya'nın aşk temalı mönüsünden hafif bir başlangıç yemeği.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri