Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Paskalya çöreği
Paskalya çöreği
Pratik Paskalya çöreği Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
Yarım su bardağı süt
1 küçük paket yaş maya
sekiz buçuk su bardağı un
2 su bardağı tozşeker
4 adet yumurta
250 gram margarin
1 çorba kaşığı mahlep
15 adet kakule
üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı
yarım çay bardağı kıyılmış fındık

Hazırlanışı: Sütü bir tencereye alın. İçine yaş mayayı ekleyerek eritin. Daha sonra 2 su bardağı unu ilave edin ve karıştırın. Kabın üzerine bir kapak kapatın ve sıcak bir yerde 10 dakika mayalanmaya bırakın. Diğer tarafta bir kasede tozşekeri yumurtalarla birlikte köpük haline gelene dek çırpın. Margarini eritip, ılımaya bırakın. Kalan unu yoğurma kabına alın. Üzerine mayalanmaya bıraktığınız unlu karışımı, tozşeker ve yumurta karışımı, eritilmiş margarin, mahlep ve kabukları temizlenip, toz haline getirilmiş kakuleleri ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun ve sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın. Kabaran hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı elinizle yuvarlayarak, uzatın. Sonra hamurları saç örgüsü şeklinde örün ve yağlanmış fırın tepsisine alın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve ince kıyılmış fındık serpin. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Kaynak: Sofra


Sütü bir tencereye alın. İçine yaş mayayı ekleyerek eritin. Daha sonra 2 su bardağı unu ilave edin ve karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Gaziantep mutfağından nefis bir çorba. Et ağırlıklı yemeklerden oluşan bu mutfakta çorbalarda da etten vazgeçilmiyor.

Harç malzemesini karıştırıp, suya batırıp çıkardığınız kabak çiçeklerinin içine doldurun.

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Bir tencereye zeytinyağı, biberiye, kimyon, sarımsak, süt ve tuzu koyun. Hepsini karıştırarak birbirine yedirin.

Derin bir kasede kıyma, gömlek yağı, galeta unu, dövülmüş sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi alın. 15 dakika kadar iyice yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri