Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Paskalya çöreği
Paskalya çöreği
Pratik Paskalya çöreği Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
Yarım su bardağı süt
1 küçük paket yaş maya
sekiz buçuk su bardağı un
2 su bardağı tozşeker
4 adet yumurta
250 gram margarin
1 çorba kaşığı mahlep
15 adet kakule
üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı
yarım çay bardağı kıyılmış fındık

Hazırlanışı: Sütü bir tencereye alın. İçine yaş mayayı ekleyerek eritin. Daha sonra 2 su bardağı unu ilave edin ve karıştırın. Kabın üzerine bir kapak kapatın ve sıcak bir yerde 10 dakika mayalanmaya bırakın. Diğer tarafta bir kasede tozşekeri yumurtalarla birlikte köpük haline gelene dek çırpın. Margarini eritip, ılımaya bırakın. Kalan unu yoğurma kabına alın. Üzerine mayalanmaya bıraktığınız unlu karışımı, tozşeker ve yumurta karışımı, eritilmiş margarin, mahlep ve kabukları temizlenip, toz haline getirilmiş kakuleleri ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun ve sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın. Kabaran hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı elinizle yuvarlayarak, uzatın. Sonra hamurları saç örgüsü şeklinde örün ve yağlanmış fırın tepsisine alın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve ince kıyılmış fındık serpin. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Kaynak: Sofra


Sütü bir tencereye alın. İçine yaş mayayı ekleyerek eritin. Daha sonra 2 su bardağı unu ilave edin ve karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Antep yöresine özgü tennuri çorbası hem çok lezzetli hem de çok vitaminli. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşı Bayram Dönmez'in tarifini mutlaka deneyin.

Patlıcanların kabuklarını soyup boylamasına ikiye kesin. Daha sonra iki parmak kalınlığında doğrayın.

Bira mayasını ılık sütte eritin. Maya eridikten sonra 1 su bardağı unu üzerine ilave edin. Katı bir hamur yapın. Üzerini bir peçeteyle örtüp ılık bir yerde yarım saat bekletin.

Bilinmeyen, unutulmaya yüz tutmuş yöresel tatlarımızdan biri. Antep pekmezi ile yapılan nişe helvası çok pratik ve lezzetli...

Kestane püresi, şeker ve yumuşatılmış tereyağını çukur bir kaba alın. Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar mikserle çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri