Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Otlu çörekler
Otlu çörekler
Pratik Otlu çörekler Tarifi

Malzemeler: (36 adet için)
1 çorba kaşığı kuru maya ya da 1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta
200 gram eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
14 çorba kaşığı un
yarım demet maydanoz
6-7 dal dereotu, nane ve kekik
3 dal taze reyhan
3 su bardağı nestle corn flakes

Hazırlanışı: Kuru mayayı, şeker ve sütle karıştırıp 5 dakika bekletin. Yumurta, margarin, sıvıyağ ve tuzu katıp karıştırın. Unu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini temiz bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Dereotu, maydanoz, nane, kekik ve reyhanı ince kıyıp corn flakeslerle birlikte hamura karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle şekil verip yağladığınız fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstleri pembeleşene kadar pişirin.

Aşçının notu: Hamur parçalarına şekil verdikten sonra bir tabağa koyduğunuz corn flakes’lere bulayıp tepsiye dizerseniz çörekleriniz çıtır çıtır olur.


Kuru mayayı, şeker ve sütle karıştırıp 5 dakika bekletin. Yumurta, margarin, sıvıyağ ve tuzu katıp karıştırın. Unu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bu tarifi bırakın çocuğunuz hazırlasın. Ancak bu arada sizin de yardım etmeniz gereken yerler olacaktır.

Mantarları fırçalayarak yıkayın. Ardından büyüklüğüne göre 2’ye veya 4’e bölün.

Dana jambonun her iki tarafını, tavada, hafifçe kızarana kadar pişirin. Tost ekmeklerini ekmek kızartma makinesinde kızartın.

İsmiyle de çok ilgi çekici olan Hüthüt kuşu Antep yöresine ait bir yemek. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşısı Bayram usta sizler için anlattı...

Mandalinaları yıkayın ve kabuklarını çıkarıp ince ince kıyın ya da robottan geçirin. Derin bir kaba aldığınız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri