Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mantar Kurabiye
Mantar Kurabiye
Pratik Mantar Kurabiye Tarifi

Malzemeler:
2 Paket Buğday Nişastası
1 Su Bardağı Un
2 Adet Yumurta
1 Paket Margarin
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
1 Paket Pudra Şekeri
Üzerine: 1 Tatlı Kaşığı Kakao
 
Hazırlanışı:
Geniş bir hamur yoğurma kabında buğday nişastasını, 1 su bardağı unu, 2 adet yumurtayı, 1 paket oda sıcaklığında margarini, 1 çay kaşığı kabartma tozunu ve 1 paket pudra şekerini karıştırın. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene dek yoğurun.
Fırın tepsisinin boyutlarında yağlı kağıt serin. Tepsinin içine yerleştirin.Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak şekil verin. Küçük hamur toplarını tepsiye dizin. Yuvarlak küçük bir şişe kapağını kakaoya batırın. Sonra küçük hamur topunun üzerine bastırın. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında kurabiyelerin üzeri çok hafif pembeleşene dek pişirin.


Geniş bir hamur yoğurma kabında buğday nişastasını, 1 su bardağı unu, 2 adet yumurtayı, 1 paket oda sıcaklığında margarini, 1 çay kaşığı kabartma tozunu ve 1 paket pudra şekerini karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını mikserle çırpın. Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp koyulaşınca ateşten alın.

Suyu tencereye alarak kaynatın. Mısır ununu ekleyerek hamur elde edin. Ocağın üzerinde 10 dakika karıştırarak pişirin.

Bir tencereye marul yapraklarını alıp, üzerine tavuk suyu veya su koyun. Tencerenin ağzını alüminyum folyo ile kapatın.

İnce kıyılmış maydanoz sapı ve küp doğranmış havucu su ile birlikte tencereye alıp kaynatın.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, sıvıyağ ve sütü ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri