Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kuruyemişli çörek
Kuruyemişli çörek
Pratik Kuruyemişli çörek Tarifi

Malzemeler: 18 adet için
2 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
3 su bardağı un
1 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
150’şer gram çekirdeksiz siyah kuru üzüm ve kuru dut
üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı

Hazırlanışı: Derin bir kaba, yoğurt, sıvıyağ, süt, yumurta ve sirkeyi koyup karıştırın. Diğer tarafta una, kabartma tozunu, mahlepi, ayıklanmış üzüm ve dutu ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş yoğurtlu karışıma ekleyin. Eğer hamur ele yapışırsa, un ilave edip, yumuşak bir hamur elde edene kadar çok ezmeden yoğurun. Daha sonra hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, dilediğiniz şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece fırında üzeri pembeleşene dek pişirin.


Derin bir kaba, yoğurt, sıvıyağ, süt, yumurta ve sirkeyi koyup karıştırın. Diğer tarafta una, kabartma tozunu, mahlepi, ayıklanmış üzüm ve dutu ekleyip karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kayısıları ve cevizi kıyın. Unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Tozşeker, yumurta ve oda sıcaklığındaki margarini ilave edip, yoğurun.

Çilekleri bir kaptan diğerine aktararak birkaç kez yıkayın. saplarını koparıp derin bir tencereye alın ve üzerlerine 4 su bardağı toz şekeri dökün.

Öncelikle dövülmüş ceviziçi, kuru üzüm, tozşeker ve tarçını karıştırıp, iç harcı hazırlayın. Hamur için ılık sütü derin bir kabın içine alın. İçine yaş mayayı koyun ve ezin.

Çocuklar için besin değeri çok yüksek, lezzetli bir tarif...

Kıymayı geniş bir kaba alın. Rendelediğiniz kuru soğanı, 1 çay kaşığı karabiberi, kırmızıbiberi ve tuzu tencereye ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri