Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kuruyemişli çörek
Kuruyemişli çörek
Pratik Kuruyemişli çörek Tarifi

Malzemeler: 18 adet için
2 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
3 su bardağı un
1 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
150’şer gram çekirdeksiz siyah kuru üzüm ve kuru dut
üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı

Hazırlanışı: Derin bir kaba, yoğurt, sıvıyağ, süt, yumurta ve sirkeyi koyup karıştırın. Diğer tarafta una, kabartma tozunu, mahlepi, ayıklanmış üzüm ve dutu ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş yoğurtlu karışıma ekleyin. Eğer hamur ele yapışırsa, un ilave edip, yumuşak bir hamur elde edene kadar çok ezmeden yoğurun. Daha sonra hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, dilediğiniz şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece fırında üzeri pembeleşene dek pişirin.


Derin bir kaba, yoğurt, sıvıyağ, süt, yumurta ve sirkeyi koyup karıştırın. Diğer tarafta una, kabartma tozunu, mahlepi, ayıklanmış üzüm ve dutu ekleyip karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Turşu yahnisi, Anadolu’da yaygın bir yemektir. Özellikle Erzurum yöresinde sık uygulanır.

Kuzu etlerini çöp şişe dizerek ızgarada pişirin. Bir kapta tereyağını eriterek lavaşları içerisinde ısıtın.

Arpacık soğanları 2 çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Üzerine haşlanmış bezelye, rendelenmiş havuç ve küp doğranmış domatesi ilave edip, karıştırın.

Tavuk etlerini haşlayarak robottan geçirin. Daha sonra bayat ekmek içini, baharatı, sarımsağı, soğanı ve yumurta sarısını ilave edip yoğurarak yayın.

Kıyma, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, yumurta, patates püresi, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu karıştırıp yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri