Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kuruyemişli çörek
Kuruyemişli çörek
Pratik Kuruyemişli çörek Tarifi

Malzemeler: 18 adet için
2 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
3 su bardağı un
1 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
150’şer gram çekirdeksiz siyah kuru üzüm ve kuru dut
üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı

Hazırlanışı: Derin bir kaba, yoğurt, sıvıyağ, süt, yumurta ve sirkeyi koyup karıştırın. Diğer tarafta una, kabartma tozunu, mahlepi, ayıklanmış üzüm ve dutu ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş yoğurtlu karışıma ekleyin. Eğer hamur ele yapışırsa, un ilave edip, yumuşak bir hamur elde edene kadar çok ezmeden yoğurun. Daha sonra hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, dilediğiniz şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece fırında üzeri pembeleşene dek pişirin.


Derin bir kaba, yoğurt, sıvıyağ, süt, yumurta ve sirkeyi koyup karıştırın. Diğer tarafta una, kabartma tozunu, mahlepi, ayıklanmış üzüm ve dutu ekleyip karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci haşlayıp, süzün. Sütü ilave edip, orta ateşte pişmeye bırakın. Süt kaynama noktasına geldiğinde tozşekeri ekleyin.

Kuzu budun üzerinde küçük yarıklar açarak sarımsak ve tane karabiberleri, içine gömün.

Çikolata ve tereyağını bir kapta benmari usulü eritin. Yumurtaları bir kapta iyice çırpın.

Havuç ve patatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp püre halinde ezin. 1 tutam tuz, karabiber, muskat ve peyniri ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.

Pazı yapraklarını yıkayın. Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra ekmek tahtasında ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri