Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kepekli kurabiye
Kepekli kurabiye
Pratik Kepekli kurabiye Tarifi

Home Store Cafe pastacılarından Ayhan Lafçı'dan pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çok pratik, kalorisi az diyet bir kurabiye. Formuna özen gösterenler bu kurabiyeyi mutlaka denemeli.

Hazırlanışı:
170 gr kepek unu
50 gr kalın kepek
yarım çay bardağı pekmez
yarım çay bardağından az yağ
2 adet yumurta
10 gr kabartma tozu
50 gr karışık tahıl

Hazırlanışı: İlk önce sıvı malzemeler birleştirilir. yumurtalar, pekmez, yağ biraz çırpılır. Kepek unu, kalın kepek, tahıl karışımı ve kabartma tozu ilave edilerek karıştırılır. bütün malzemeler birbirine iyice yedirilir. Kurabiye hamurundan parçalar koparılarak ceviz büyüklüğünde yuvarlanır ve kepeğe bulanır. Hamurlar, tepsinin üzerine yerleştirilen yağlı kağıda yerleştirilir. daha önceden ısıtıllmış 160 derecelik fırında 10 dakika pişirilir. Üzeri çatladığında pişmiş demektir.

Aşçının notu: Kepekli kurabiye diyet kurabiyedir. İçinde kalori yapacak şeker yoktur, tadını pekmezden alır.


Home Store Cafe pastacılarından Ayhan Lafçı'dan pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çok pratik, kalorisi az diyet bir kurabiye. Formuna özen gösterenler bu kurabiyeyi mutlaka denemeli.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İspanyol usulü şarap soslu piliç göğsü yemeği olan Pollo Al Jerez Mart ayında Crowne Plaza'da servise sunulacak özel bir yemek...

Önce bir tencereye 1 çorba kaşığı margarini koyup, eritin. Yağ kızınca soğanı ilave dip, sık sık karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya kadar pişirin.

Kuzu etini robotta irice çekin. Üzerine tuz ekleyip hafifçe yoğurun. Daha sonra altı parçaya ayırın.

Temizlenmiş ıspanakları ve soğanları doğrayıp karıştırın. beyaz peyniri ezip ıspanaklara ilave edin. Bu harcı dört eşit parçaya bölün.

Frenküzümlerini yıkayın, süzün ve saplarını ayırın. Büyük bir tencereye koyup üzerine 600 ml. su dökün. Kısık ateşte karıştırarak bir taşım kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri