Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kayısılı unsuz kurabiye
Kayısılı unsuz kurabiye
Pratik Kayısılı unsuz kurabiye Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Bir buçuk su bardağı kıyılmış kayısı
2 adet yumurtanın akı
yarım su bardağı tozşeker
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağından 1 parmak eksik hindistancevizi

Hazırlanışı: Yumurta akı ve tozşekeri karıştırın. Üzerine toz fındık, hindistancevizi ve kayısıları ilave edin. Karışımdan küçük toplar yapın. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Topları aralıklı olarak tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Yumurta akı ve tozşekeri karıştırın. Üzerine toz fındık, hindistancevizi ve kayısıları ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, et, mantar ve küp şeklinde doğradığınız domatesi bir tavada tereyağı ile kavurun ve soğumaya bırakın.

Çilekleri blenderden geçirip, püre haline getirin. Yapışmaz yüzeyli bir tencerede unu yağsız olarak kavurun.

Patatesleri soyup çatalla ezin. Havuzları temizleyip rendeleyin. Patates, bezelye ve havucu bir kapta karıştırın.

Tencereye kıymayı koyun. Bir miktar su ilave edin. Kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeklik doğradığınız 3 adet soğanı ve 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını ekleyin.

Nohudu ve 2 kahve fincanı buğdayı ayrı ayrı ıslatıp, ocakta kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri