Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kayısılı unsuz kurabiye
Kayısılı unsuz kurabiye
Pratik Kayısılı unsuz kurabiye Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Bir buçuk su bardağı kıyılmış kayısı
2 adet yumurtanın akı
yarım su bardağı tozşeker
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağından 1 parmak eksik hindistancevizi

Hazırlanışı: Yumurta akı ve tozşekeri karıştırın. Üzerine toz fındık, hindistancevizi ve kayısıları ilave edin. Karışımdan küçük toplar yapın. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Topları aralıklı olarak tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Yumurta akı ve tozşekeri karıştırın. Üzerine toz fındık, hindistancevizi ve kayısıları ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Süt, yumurta sarısı ve unu orta boy bir çelik tencereye koyun. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırparak malzemeleri pürüzsüz hale getirin.

Patlıcanları alaca soyup, kalın dilimleyin. Acısının çıkması için, bol tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın.

Vişne jölesini, paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.

Tavuk etlerini marine etmek için, süt, yoğurt suyu ve soğan suyunu bir kapta karıştırın

Mehmet Taşdoğan'dan ilginç ve lezzetli bir tarif...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri