Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kayısılı unsuz kurabiye
Kayısılı unsuz kurabiye
Pratik Kayısılı unsuz kurabiye Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Bir buçuk su bardağı kıyılmış kayısı
2 adet yumurtanın akı
yarım su bardağı tozşeker
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağından 1 parmak eksik hindistancevizi

Hazırlanışı: Yumurta akı ve tozşekeri karıştırın. Üzerine toz fındık, hindistancevizi ve kayısıları ilave edin. Karışımdan küçük toplar yapın. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Topları aralıklı olarak tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Yumurta akı ve tozşekeri karıştırın. Üzerine toz fındık, hindistancevizi ve kayısıları ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Keki hazırlamak için, yumurtaları tozşekerle çırpın. Üzerine un, kabartma tozu ve kakao ekleyin.

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsiyi haşlayın. Süzdükten sonra bir çatalla ezin.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin.

Oda sıcaklığındaki margarin, sıvıyağ ve yoğurdu derin bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri