Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kayısılı unsuz kurabiye
Kayısılı unsuz kurabiye
Pratik Kayısılı unsuz kurabiye Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Bir buçuk su bardağı kıyılmış kayısı
2 adet yumurtanın akı
yarım su bardağı tozşeker
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağından 1 parmak eksik hindistancevizi

Hazırlanışı: Yumurta akı ve tozşekeri karıştırın. Üzerine toz fındık, hindistancevizi ve kayısıları ilave edin. Karışımdan küçük toplar yapın. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Topları aralıklı olarak tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Yumurta akı ve tozşekeri karıştırın. Üzerine toz fındık, hindistancevizi ve kayısıları ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayşe Tüter'in tarifi

Osmanlı Mutfağı'nın unutulan bayram tatlılarından biri. Hazırlanışı da oldukça basit. Bayramda farklı bir tatlı yapmak isteyenler bu tarifi denemeli...

Baklaların tepesini kesin. Baklaları iyice yıkayıp suyunun süzülmesi için süzgece alın.

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında bekleterek çözülmesini sağlayın. Düz bir zemine yayıp büyükçe bir bardakla kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri