Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Karanfilli ve zencefilli kurabiye
Karanfilli ve zencefilli kurabiye
Pratik Karanfilli ve zencefilli kurabiye Tarifi

Malzemeler: 45-50 adet için
250 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
250 gram pudraşekeri
2 adet yumurta
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 çay kaşığı toz zencefil
1’er çay kaşığı toz karanfil ve tarçın
1 paket kabartma tozu
dört buçuk su bardağı un
üzerine: tane karanfil

Hazırlanışı: Margarin, pudraşekeri, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu, toz zencefil, toz karanfil ve tarçını derin bir kaba alıp, karıştırın. Kabartma tozu ve unu ilave edip, bütün malzemeyi ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Daha sonra avucunuzun içinde yuvarlayıp, ortalarına biber adet karanfil yerleştirin. Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden dizilmiş 175 derece fırında üzerlerin hafif pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Aşçının notu: Yoğurduktan sonra hamurunuz ele yapışır kıvamda olursa, üzerine un ilave edin.

Kaynak: Sofra Dergisi- Fatos Yağcı'nın tarifi


 


Margarin, pudraşekeri, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu, toz zencefil, toz karanfil ve tarçını derin bir kaba alıp, karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Farklı bir lezzet ve muhteşem bir sunum. Madımak, bonfile ve sebzeler eşliğinde lezzet şöleni. Fatih Aydın'ın tarifiyle...

Hamburger ekmeğini enlemesine ikiye kesin. Alttaki ekmeğin üzerine marul yapraklarını yerleştirin. Mısır salsalı sos malzemelerini bir kasede karıştırın.

Akşamdan ıslattığınız 1 su bardağı nohutu ve yarım kg işkembeyi ayrı tencerelerde haşlayın. Küçük kesilmiş soğanı ekleyin.

Önce içli köftenin harcını hazırlayın. Bunun için bir tavada kıyma ile soğanı kavurun. Cevizi ufalayın veya ince ince kesin ama sakın dövmeyin.

Buğdayı ayıkladıktan sonra bol su ile yıkayın. Üzerine çıkacak kadar soğuk su koyup, tavuk bulyon ilave ederek yarım saat haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri