Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Karanfilli ve zencefilli kurabiye
Karanfilli ve zencefilli kurabiye
Pratik Karanfilli ve zencefilli kurabiye Tarifi

Malzemeler: 45-50 adet için
250 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
250 gram pudraşekeri
2 adet yumurta
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 çay kaşığı toz zencefil
1’er çay kaşığı toz karanfil ve tarçın
1 paket kabartma tozu
dört buçuk su bardağı un
üzerine: tane karanfil

Hazırlanışı: Margarin, pudraşekeri, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu, toz zencefil, toz karanfil ve tarçını derin bir kaba alıp, karıştırın. Kabartma tozu ve unu ilave edip, bütün malzemeyi ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Daha sonra avucunuzun içinde yuvarlayıp, ortalarına biber adet karanfil yerleştirin. Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden dizilmiş 175 derece fırında üzerlerin hafif pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Aşçının notu: Yoğurduktan sonra hamurunuz ele yapışır kıvamda olursa, üzerine un ilave edin.

Kaynak: Sofra Dergisi- Fatos Yağcı'nın tarifi


 


Margarin, pudraşekeri, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu, toz zencefil, toz karanfil ve tarçını derin bir kaba alıp, karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsileri kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz. Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz ve kapatınız.

Zahter baharatı ile lezzetlendirilmiş bir tavuk yemeği tarifi. Mehmet Soykan'ın tarifini evde kolayca yapabilir, farklı lezzetler yaratabilirsiniz...

Kabartma tozunun üzerine limon suyu dökün.

Taze fasulyeleri temizleyip ortadan ikiye kesin. Kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.

Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritin. Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kabın içine bölüştürün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri