Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Karışık kurabiye
Karışık kurabiye
Pratik Karışık kurabiye Tarifi

pratikyemektarifleri.gen.tr'de çay keyfinin vazgeçilmezi, çocukların da çok sevdiği kurabiye tarifi Ramada Plaza İstanbul Hotel'den Remzi bal verdi...

Malzemeler:
1 kg un  
500 gr tereyağı
400 gr pudra şeker  
3 yumurta  
bir miktar fındık içi
yarım çay bardağı damla çikolata
yarım çay bardağı kakao
yarım çay bardağı kuş üzümü

Hazırlanışı: İlk önce yağ ve pudra şekeri miksere konulur. 2-3 dakika çırpılır. Sonra yumurtalar tek tek ilave edilerek çırpılır. Yumurtaların hepsi birden konulmamalıdır. Ardından un ilave edilir. Bütün malzemeler birbirine yedirilene kadar karıştırılır. Hazırlanan hamur üç eşit parçaya bölünür. Bir parçaya kuş üzümü, bir parçaya kakao, üçüncü parçaya da çikolata katılarak yoğrulur. Hamurlardan küçük parçalar koparılarak fırın tepsisine yerleştirilir. Dilerseniz fırın tepsisinin üzerine silpat koyup hamurları silpatın üzerine dizebilirsiniz. Silpatınız yoksa yağlı kağıt da kullanılabilir. Yumurta beyazına batırılan fındık parçaları çikolatalı kurabiyelerin üzerine konulur. Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.

Afiyet olsun...


pratikyemektarifleri.gen.tr'de çay keyfinin vazgeçilmezi, çocukların da çok sevdiği kurabiye tarifi Ramada Plaza İstanbul Hotel'den Remzi bal verdi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çikolata ve sütü bir tencereye alın. Orta ateşte iyice karıştırın. Ateşin üzerinden alıp, ekmek kırıntısını ekleyin ve 20 dakika bekletin.

Önce bir kilo havucu rendeleyerek tencereye koyun. Şeker ve su ilave ederek orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı.

Pırasaları ayıklayıp yıkayın. 3 parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları da soyup, ince uzun doğrayın.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Kuruması için düz bir tabağa alın. Üzerine sıvıyağ, galeta unu, karabiber, pulbiber ve toz kızmızıbiber ekleyip harmanlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri