Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kandil simidi
Kandil simidi
Pratik Kandil simidi Tarifi

Malzemeler:
125 gr margarin
1 çay bardağı çiçek yağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 adet yumurta
alabildiği kadar un
susam

Hazırlanışı: Karıştırma kabına oda sıcaklığında margarini, çiçek yağını, yoğurdu, mahlebi, toz şekeri, kabartma tozunu koyup karıştırıyoruz. Alabildiği kadar un ilave ediyoruz. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. İnce rulo yapıp simit şeklini veriyoruz. Çırpılmış bütün yumurtaya batırıp oradan da susama batırıyoruz. Yağlanmış tepsiye diziyoruz ve 180 derecede yaklaşık 10 dakika pişiriyoruz.


Karıştırma kabına oda sıcaklığında margarini, çiçek yağını, yoğurdu, mahlebi, toz şekeri, kabartma tozunu koyup karıştırıyoruz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

2 adet yumurtanın akını ve sarısını ayırın. 2 adet yumurta, 2 adet yumurta sarısı, tozşeker ve vanilyayı ısıya dayanıklı bir kaba alın.

Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Bu karışımı ayrı ayrı serdiğiniz yufkalara sürün.

Mayalı hamur için, önce mayayı ılık sütün içinde eritin. Un, şeker ve tuz ilave edip el mikserinin hamur yoğurma ucu ile karıştırıp homojen bir hamur hazırlayın.

Kabuğunu soyduğunuz patates ve havuçları küp küp doğrayın. İnce kıyılmış soğan ve dövülmüş sarımsakla birlikte tencereye alın.

Nurdan Çakır Tezgin'den muhteşem bir ekmek tarifi.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri