Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kandil simidi
Kandil simidi
Pratik Kandil simidi Tarifi

Malzemeler:
125 gr margarin
1 çay bardağı çiçek yağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 adet yumurta
alabildiği kadar un
susam

Hazırlanışı: Karıştırma kabına oda sıcaklığında margarini, çiçek yağını, yoğurdu, mahlebi, toz şekeri, kabartma tozunu koyup karıştırıyoruz. Alabildiği kadar un ilave ediyoruz. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. İnce rulo yapıp simit şeklini veriyoruz. Çırpılmış bütün yumurtaya batırıp oradan da susama batırıyoruz. Yağlanmış tepsiye diziyoruz ve 180 derecede yaklaşık 10 dakika pişiriyoruz.


Karıştırma kabına oda sıcaklığında margarini, çiçek yağını, yoğurdu, mahlebi, toz şekeri, kabartma tozunu koyup karıştırıyoruz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk etini kaynar suda haşlayıp tuzunu ekleyin. Eti kevgirle bir tabağa alıp suyunu başka bir kaba süzün.

Mehmet Taşdoğan'dan ilginç ve lezzetli bir tarif...

Böbrek dolması oldukça değişik bir yemektir. Karışık salata ve patates püresiyle servis edilir.

Bir kabın içine kıymayı, ince ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, ekmek içini, yumurtaları, tuzu, karabiberi ve köfte baharını koyalım.

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Patatesin kabuklarını soyun. Havucu kazıyın. Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri