Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kandil simidi
Kandil simidi
Pratik Kandil simidi Tarifi

Malzemeler:
125 gr margarin
1 çay bardağı çiçek yağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 adet yumurta
alabildiği kadar un
susam

Hazırlanışı: Karıştırma kabına oda sıcaklığında margarini, çiçek yağını, yoğurdu, mahlebi, toz şekeri, kabartma tozunu koyup karıştırıyoruz. Alabildiği kadar un ilave ediyoruz. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. İnce rulo yapıp simit şeklini veriyoruz. Çırpılmış bütün yumurtaya batırıp oradan da susama batırıyoruz. Yağlanmış tepsiye diziyoruz ve 180 derecede yaklaşık 10 dakika pişiriyoruz.


Karıştırma kabına oda sıcaklığında margarini, çiçek yağını, yoğurdu, mahlebi, toz şekeri, kabartma tozunu koyup karıştırıyoruz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz ve dövülmüş sarımsağı bir kaseye koyup karıştırın. Karışımı budun her tarafına sürün.

Bayramda sevdiklerinez lezzetli ve hafif bir yemek yapmak istiyorsanız bu tarifi deneyin.

Tavuk veya et suyunu tencereye alın. Yıkanmış pirinci ilave edip kaynamaya bırakın.

Mövenpick İstanbul Hotel Azzur Restaurant'ın başarılı aşçısı Alpay Zaman'ın verdiği bu çorba tarifi, yılbaşı sofralarına sıcaklık katacak...

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri