Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kandil çöreği
Kandil çöreği
Pratik Kandil çöreği Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
1 su bardağı ılık süt
1 buçuk su bardağı ılık su
1 çay bardağı zeytinyağı
250 gram yumuşatılmış margarin
1 kg un
kibrit kutusu kadar yaşmaya
1 çay bardağı şeker
2 yumurta akı (içine)
2 yumurta sarısı (üzerine)
2 çorba kaşığı beyaz peynir (ezilmiş)

Hazırlanışı: Hamur yapılır. Üçe bölünür, açılır, margarin eritilmeden sürülür. Bir saat buzdolabında dinlendirilir. Hamurdan limon büyüklüğünde parça alınır. Açılır, içine ezilmiş beyaz peynir konur. Rulo yapılır. İstenilen şekil verilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Tepside 30 dakika bekletilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecelik ılık fırında kızarana kadar pişirilir. (Tepside 2 defa mayalanması için bekletilir.)


Hamur yapılır. Üçe bölünür, açılır, margarin eritilmeden sürülür. Bir saat buzdolabında dinlendirilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri yıkayıp, tuzlu suda haşlayıp, kabuklarını soyun. Çatalla iyice ezip, püre haline getirin.

Pandispanyayı kelepçeli kek kalıbına yerleştirin.

Maya ve tozşekeri yarım bardak ılık suda eritin. Kabarıncaya kadar ılık ortamda bekletin.

Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Küçük tart kalıplarını suyla ıslatıp içlerine jöleyi paylaştırın.

Kabakları rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri