Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kandil çöreği
Kandil çöreği
Pratik Kandil çöreği Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
1 su bardağı ılık süt
1 buçuk su bardağı ılık su
1 çay bardağı zeytinyağı
250 gram yumuşatılmış margarin
1 kg un
kibrit kutusu kadar yaşmaya
1 çay bardağı şeker
2 yumurta akı (içine)
2 yumurta sarısı (üzerine)
2 çorba kaşığı beyaz peynir (ezilmiş)

Hazırlanışı: Hamur yapılır. Üçe bölünür, açılır, margarin eritilmeden sürülür. Bir saat buzdolabında dinlendirilir. Hamurdan limon büyüklüğünde parça alınır. Açılır, içine ezilmiş beyaz peynir konur. Rulo yapılır. İstenilen şekil verilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Tepside 30 dakika bekletilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecelik ılık fırında kızarana kadar pişirilir. (Tepside 2 defa mayalanması için bekletilir.)


Hamur yapılır. Üçe bölünür, açılır, margarin eritilmeden sürülür. Bir saat buzdolabında dinlendirilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tencerede tereyağını eritip kuşbaşı eti kavurun. 1 fincan su ekleyip kısık ateşte iyice pişirin.

Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin.

Derya Aydın'dan lezzetli ve çok pratik bir kabak yemeği tarifi...

Bir gece önceden, derince bir kaba tüm sos malzemesini koyup karıştırın. Etleri hazırladığınız dolapta bir gece bekletin.

Oda sıcaklığındaki margarin, yoğurt, zeytinyağı, yumurta, salça, toz kırmızıbiber ve tozşekeri iyice karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri