Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kandil çöreği
Kandil çöreği
Pratik Kandil çöreği Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
1 su bardağı ılık süt
1 buçuk su bardağı ılık su
1 çay bardağı zeytinyağı
250 gram yumuşatılmış margarin
1 kg un
kibrit kutusu kadar yaşmaya
1 çay bardağı şeker
2 yumurta akı (içine)
2 yumurta sarısı (üzerine)
2 çorba kaşığı beyaz peynir (ezilmiş)

Hazırlanışı: Hamur yapılır. Üçe bölünür, açılır, margarin eritilmeden sürülür. Bir saat buzdolabında dinlendirilir. Hamurdan limon büyüklüğünde parça alınır. Açılır, içine ezilmiş beyaz peynir konur. Rulo yapılır. İstenilen şekil verilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Tepside 30 dakika bekletilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecelik ılık fırında kızarana kadar pişirilir. (Tepside 2 defa mayalanması için bekletilir.)


Hamur yapılır. Üçe bölünür, açılır, margarin eritilmeden sürülür. Bir saat buzdolabında dinlendirilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Et ve sebzeleri çiğden bir güvece koyun. Tuz ve biberim serpin. Sarımsağı katın.Bu işlemi yaparken etleri alta, daha ağır pişen taze fasulye etlerin yanına, patlıcan,kabak ve bamya gibi daha kolay pişen sebzeleri ise üste koyun.

Bulgur, kırmızıbiber, yumurta, tuz, kıyma ve irmik ile hamur yapın. Haşlanmış patatesi ilave edip yoğurun.

İftar sofraları için pratik ve farklı bir salata tarifi.

Ayşe Tüter'in tarifi

Bu serinletici salatayı haşlanmış taze patates yada taze ekmek ve tereyağla hafif bir öğle yada akşam yemeği olarak servis edebilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri