Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kakaolu ay çöreği
Kakaolu ay çöreği
Pratik Kakaolu ay çöreği Tarifi

Malzemeler: 12 kişilik
1 paket (250 gr) margarin veya tereyağı
1.5 su bardağı pudra şekeri
yarım paket yaş maya (20 gr)
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
alabildiği kadar un
iç harcı için
2 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı kuru üzüm
1 adet elma
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım paket bisküvi

Hazırlanışı: Karıştırma kabında yaş mayayı, sütle karıştırıp eritiyoruz. Orta sıcaklığında iyi yumuşamış margarini veya tereyağını pudra şekeriyle birlikte koyup yumurta beyazını da ilave edip karıştırıyoruz. Üzerine un ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz. Üzerine nemli bir bez örterek buzdolabında 10 dakika dinlendiriyoruz. Diğer tarafta iç harcımızı hazırlıyoruz. Bir kase içerisine çekilmiş ceviz, tozşeker, kuru üzüm, kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş elma, soğuk süt, kakao, tarçın, kırılmış bisküvi koyarak iyi bir şekilde yoğuruyoruz. Dinlenmiş hamuru dolaptan alıyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Aynı şekilde iç harcımızı da ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayarak parmak şekline getiriyoruz. Açılmış olan hamurun uç kısmına koyarak rulo haline getiriyoruz. Ay çöreği şeklini veriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalın tersiyle çizikler atıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine alıp yarım saat kadar mayalanması için beklettikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.


Oktay Usta'dan ay çöreği tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Elmaların kabuklarını soyup ikiye kesin ve fırına uygun bir kaba dizin. Ortalarındaki çekirdekli kısmı temizleyin ve içlerini hafifçe oyun.

Bir kapta beyaz peynir, lor peyniri, kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve pulbiberi karıştırın.

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Haşlayıp suyunu süzdükten sonra çatalla ezin.

Makarnayı haşlayıp süzün. Roka ve kırmızı biberi ince kıyın. Makarnayı çukur bir kaba alın.

Kebaplarıyla meşhur Antep'in kazan kebabı da tadılması gereken yemeklerden biri...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri