Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kakaolu ay çöreği
Kakaolu ay çöreği
Pratik Kakaolu ay çöreği Tarifi

Malzemeler: 12 kişilik
1 paket (250 gr) margarin veya tereyağı
1.5 su bardağı pudra şekeri
yarım paket yaş maya (20 gr)
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
alabildiği kadar un
iç harcı için
2 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı kuru üzüm
1 adet elma
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım paket bisküvi

Hazırlanışı: Karıştırma kabında yaş mayayı, sütle karıştırıp eritiyoruz. Orta sıcaklığında iyi yumuşamış margarini veya tereyağını pudra şekeriyle birlikte koyup yumurta beyazını da ilave edip karıştırıyoruz. Üzerine un ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz. Üzerine nemli bir bez örterek buzdolabında 10 dakika dinlendiriyoruz. Diğer tarafta iç harcımızı hazırlıyoruz. Bir kase içerisine çekilmiş ceviz, tozşeker, kuru üzüm, kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş elma, soğuk süt, kakao, tarçın, kırılmış bisküvi koyarak iyi bir şekilde yoğuruyoruz. Dinlenmiş hamuru dolaptan alıyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Aynı şekilde iç harcımızı da ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayarak parmak şekline getiriyoruz. Açılmış olan hamurun uç kısmına koyarak rulo haline getiriyoruz. Ay çöreği şeklini veriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalın tersiyle çizikler atıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine alıp yarım saat kadar mayalanması için beklettikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.


Oktay Usta'dan ay çöreği tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pizzanın üst malzemesi için, sosisleri ve sucuğu halka doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerine kıyılmış salam, sivri biber ve mantar ekleyin.

Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için islim kebabına farklı bir yorum getirdi.

Bilinen klasik patates salatasının baharatlarla zenginleştirilmişi olan bu salatayı mutlaka deneyin. Nurtan Çakır Tezgin'in tarifi...

Şeker hastaları için Dr. Gülseren Ünsün'ün taze uskumru buğulama tarifi..

Muzlu pudingi paket üzerindeki tarife göre soğuk sütle pişirin. Ateşten alıp rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri