Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kaşarlı çörek
Kaşarlı çörek
Pratik Kaşarlı çörek Tarifi

Malzemeler: 8 adet için
2 adet ekmek hamuru
150 gram kaşar peyniri
1 su bardağı sıcak su
üzerine: susam

Hazırlanışı: Ekmek hamurlarını derin bir kaba alın. Kaşar peynirini rendeleyip hamurun içine katın. 1 su bardağı sıcak suyu da ekleyin. Malzemeleri birbirine yedirene kadar iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru 8 eşit parçaya ayırın. Her birini elinizle yuvarlayıp alüminyum folyoya dizin ve üzerlerini streç filmle sarın. Sıcak bir yerde 30 dakika bekletin. Hamurlar kabarınca, fırını 180 dereceye ayarlayın. Çöreklerin üzerindeki streç filmi kaldırıp susam serpin ve 15 dakika pişirin.


Ekmek hamurlarını derin bir kaba alın. Kaşar peynirini rendeleyip hamurun içine katın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle mantının iç malzemesini hazırlayın. Bunun için kıymaya tuz, karabiber, rendelenmiş soğanı ekleyip, karıştırın.

Eti yıkayıp tencereye alın. Üzerine su ve tuz ekleyin. Harlı ateşte kaynayana kadar pişirin.

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin.

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Margarini bir tencerede eritin. İnce doğranmış soğanı ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri