Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kaşarlı çörek
Kaşarlı çörek
Pratik Kaşarlı çörek Tarifi

Malzemeler: 8 adet için
2 adet ekmek hamuru
150 gram kaşar peyniri
1 su bardağı sıcak su
üzerine: susam

Hazırlanışı: Ekmek hamurlarını derin bir kaba alın. Kaşar peynirini rendeleyip hamurun içine katın. 1 su bardağı sıcak suyu da ekleyin. Malzemeleri birbirine yedirene kadar iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru 8 eşit parçaya ayırın. Her birini elinizle yuvarlayıp alüminyum folyoya dizin ve üzerlerini streç filmle sarın. Sıcak bir yerde 30 dakika bekletin. Hamurlar kabarınca, fırını 180 dereceye ayarlayın. Çöreklerin üzerindeki streç filmi kaldırıp susam serpin ve 15 dakika pişirin.


Ekmek hamurlarını derin bir kaba alın. Kaşar peynirini rendeleyip hamurun içine katın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce 1 çorba kaşığı anasonu bir buçuk kahve fincanı kaynamış suda yaklaşık 1 saat bekletin. Beklemiş anasonlu suyu bir kaba alın.

Domates ve patatesi iyice yıkayıp kabuklarını soyun. Domatesin çekirdeklerini çıkarın.

Çırağan Kempiski'nin başarılı ve ödüllü aşçısı Uğur Alparslan'dan saray mutfağına ait bir tarif... Safran baharatıyla lezzetlendirilen bu tarifi mutlaka deneyin...

Milföy hamurlarını unlu zemine koyup 5 dakika oda sıcaklığında bekletin. Tartölet kalıplarının içini zeytinyağı ile yağlayın.

Fırını önceden 160 derecede ısıtın. Çikolatayı benmari usulü eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri