Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Haşhaşlı çörek
Haşhaşlı çörek
Pratik Haşhaşlı çörek Tarifi

Malzemeler: 8-10 kişilik
10 gram maya
1 çorba kaşığı tozşeker
2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
7 su bardağı un
içi için: 1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı çekilmiş haşhaş
1 su bardağı çekilmiş ceviz
üzeri için: 1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt

Hazırlanışı: Derin bir kabın içine maya, tozşeker, tuz, ılık süt ve ılık suyu koyun. Üzerine elenmiş unu ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru orta boy tepsi büyüklüğünde açın. Üzerine zeytinyağını sürün. Başka bir kapta haşhaş ve cevizi karıştırın. Bu karışımı zeytinyağlı hamurun üzerine sürün. Hamuru ikiye bölün ve rulo şeklinde sarın. Ruloları iki cm genişliğinde dilimleyen. Dilimleri de yağlanmış tepsiye yan yana dizin. Üzerine çırpılmış yumurta ve yoğurt karışımından sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Derin bir kabın içine maya, tozşeker, tuz, ılık süt ve ılık suyu koyun. Üzerine elenmiş unu ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pizza Venti'nin spesiyallerinden lezzetli mi lezzetli bir tarif... İlter Kanat'ın Venti Venti dediği bu pizzaya bayılacaksınız...

Minik pizzalar için evde pizzanıza koyabileceğiniz ne varsa karıştırıyorsunuz; dilimlenmiş zeytin, doğranmış domates, sivri biber, kaşar peyniri rendesi ve baharatlar.

Ispanakları yıkayıp kıyın. Kırmızıbiberi yıkayıp küçük küpler halinde doğrayın.

Sütü bir tencereye alın. Tozşeker, 2 çorba kaşığı nişasta ve pirinç ununu ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri