Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Haşhaş ezmeli çörek
Haşhaş ezmeli çörek
Pratik Haşhaş ezmeli çörek Tarifi

Malzemeler: 8-10 kişilik
1 paket yaş maya
bir buçuk su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı tozşeker
aldığı kadar un
100 gram eritilmiş margarin
yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı haşhaş ezmesi
1 adet yumurtanın sarısı
üzerine: haşhaş

Hazırlanışı: Ilık sütte, şeker ve mayayı eritin. Eritilmiş margarin, zeytinyağı, tuz ve alabildiği kadar unu ekleyip iyice yoğurun. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin. Daha sonra temiz bir bezle hamurun üzerini kapatıp, 1 saat kadar kabarmasını bekleyin. Kabaran hamuru ikiye bölün. Önce bir hamur topağını tezgahın üzerinde elinizle açarak 4-5 mm kalınlığında yuvarlak bir hamur elde edin. Çok az sıvıyağla yumuşattığınız haşhaş ezmesini hamurun üzerine yayın. Daha sonra irice sarıp rulo yapın. Bir simiz gibi uçlarını birleştirin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Yumurta sarısını hamurların üzerine sürün. Üzerine haşhaş serpip, 200 derece fırında pişirin.

Aşçının notu: Haşhaş ezmesini şarküterilerden bulabilirsiniz. bu çöreği haşhaş ezmesi yoksa tahinli de yapabilirsiniz.


Ilık sütte, şeker ve mayayı eritin. Eritilmiş margarin, zeytinyağı, tuz ve alabildiği kadar unu ekleyip iyice yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Patlıcanları ikiye bölüp içlerini çıkarın.

Baklaları süzüp soğuk suda durulayın. Büyük bir tencereye koyup üstüne soğuk su ekleyip bir taşım kaynatın. Sonra ateşi kısıp, tencerenin kapağım yarı kapatıp 1 1/4 saat baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Derya Aydın'dan çok pratik ve lezzetli bir tarif..

Yıkadığınız pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Tekrar sudan geçirip, suyunu süzün.

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri