Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Güllü
Güllü
Pratik Güllü Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
250 gram margarin
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Hazırlanışı: Oda sıcaklığındaki margarin, yoğurt, zeytinyağı, yumurta, salça, toz kırmızıbiber ve tozşekeri iyice karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyin. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlayın. Merdane yardımıyla açıp, çay bardağının ağzıyla kesin. 3 yuvarlak yan yana ve hafifçe üst üste gelecek şekilde yerleştirin. Rulo şeklinde sarıp ortadan ikiye bölün. Yağlanmış fırın tepsisine dikine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirip servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


Oda sıcaklığındaki margarin, yoğurt, zeytinyağı, yumurta, salça, toz kırmızıbiber ve tozşekeri iyice karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri yıkayıp tuzlu suda kabuklarıyla birlikte haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup püre haline getirin ve kenara alın.

Soğanı yemeklik doğrayın ve tereyağında kavurun. Küp doğramış olduğunuz soğan ve patatesi ekleyin ve karıştırarak kavurma işlemine devam edin

Öncelikle tereyağı ve pudraşekerini iyice çırpıyoruz. 1 yumurta sarısını ilave ediyoruz ve kakaoyu da.

Yöresel lezzetler denemek isteyenler için Antep mutfağından farklı bir pilav tarifi... Mutlaka denenmeli...

Tencerede bol miktarda su kaynatın, doğranmış havuç, kereviz, soğan ve sirkeyi ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri