Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Güllü
Güllü
Pratik Güllü Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
250 gram margarin
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Hazırlanışı: Oda sıcaklığındaki margarin, yoğurt, zeytinyağı, yumurta, salça, toz kırmızıbiber ve tozşekeri iyice karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyin. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlayın. Merdane yardımıyla açıp, çay bardağının ağzıyla kesin. 3 yuvarlak yan yana ve hafifçe üst üste gelecek şekilde yerleştirin. Rulo şeklinde sarıp ortadan ikiye bölün. Yağlanmış fırın tepsisine dikine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirip servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


Oda sıcaklığındaki margarin, yoğurt, zeytinyağı, yumurta, salça, toz kırmızıbiber ve tozşekeri iyice karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuğu keskin bir bıçakla parçalara ayırıp iyice yıkayın. Bir tencerede margarini eritin.

Polat Renaissance İstanbul Hotel pastane mutfağından Emrah Moğultay'dan muhteşem bir kek. Dışı kek, içi akışkan çikolata olan bu tada bayılacaksınız.

Kuzu etini bir tepsi içine alın. Kabuklarını soyduğunuz domates, soğan, sivri biber ve sarımsağı da irice doğrayıp tepsiye ilave edin.

Geniş bir salata kabının içersine göbek salatayı doğrayıp ananas, dana jambon, tavuk jambon ve mısır ilave edin. Üzerini lahana, domates, havuç, salatalık, roka ile süsleyin.

Böbrekleri uzunlamasına ikiye kesinlikten sonra küçük parçalara ayırın. Büyük bir tavada margarin ve çiçekyağını kızdırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri