Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fındıklı paskalya çöreği
Fındıklı paskalya çöreği
Pratik Fındıklı paskalya çöreği Tarifi

Malzemeler:
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
1 su bardağı sıvıyağ
6 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı mahlep
4 çorba kaşığı kırılmış fındık
alabildiği kadar un

Hazırlanışı: Karıştırma kabına önce sütü, mayayı alıp karıştırıp mayanın erimesini sağlıyoruz. Peşinden yumurtaları kırıyoruz. Ancak bir tanesinin sarısını ayırıyoruz. Sıvıyağı da koyduktan sonra parmak uçlarımızla karıştırıyoruz. Üzerine alabildiği kadar un, tozşeker, mahlep, tuz ilave edip hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Hamuru 10 dakika üzerine nemli bir bez örterek dinlendiriyoruz. Daha sonra hamuru cevizden biraz daha büyük parçalara ayırıyoruz. Sonra bir karış uzunluğunda fitiller yapıyoruz. Üçlü ya da dörtlü olarak saç örgüsü yapıyoruz. Tamamını istediğiniz büyüklükte hazırlayıp yumurta sarısına bir kaşık sıvıyağ dökerek fırça yardımıyla hamurun üzerine sürüyoruz. Üzerine fındık parçaları serpiyoruz.

Hazırladığınız her saç örgüsünü yağlanmış tepsinin içinde sarabilirsiniz. Çok iyi mayaya gelmesi için yaklaşık olarak oda sıcaklığında yarım saat veya 45 dakika mayalandırıyoruz. Bu işlem bitince 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar tutuyoruz. Fırından çıkanca 10 dakika dinlendirip dilim dilim keserek servis yapıyoruz. Eğer zamanınız kısa ise 60 derecelik fırında mayalandırmaya bırakabilirsiniz.


Karıştırma kabına önce sütü, mayayı alıp karıştırıp mayanın erimesini sağlıyoruz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle 3-4 adet kabağı ince halkalar halinde dilimleyin.3 adet yumurtayı derin bir kaseye kırın.

Tereyağı ve şekeri iyice çırpıyoruz. Ardından yumurta, pekmez ve diğer malzemeleri de ilave ediyoruz.

Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için islim kebabına farklı bir yorum getirdi.

Büyük boy 500 gram mantarı, tuzlu ve limonlu suda haşlayın. Saplarını çıkarın.

Şerbeti için, esmer şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri