Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fındık rüyası
Fındık rüyası
Pratik Fındık rüyası Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
1 yumurta
125 gram fındık
3 su bardağı un
125 gram margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı tozşeker
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
üzeri için: kayısı ve vişne marmeladı

Hazırlanışı: Margarini eritip ılıtın. Yumurtanın sarısını ve akını ayırın. Yumurta sarısı, yoğurt, sıvıyağ, şeker, vanilya ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabına alıp krem haline gelene kadar tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Elenmiş unu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak yassılaştırın ve ortasını hafifçe çukurlaştırın. Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Kurabiye hamurunu önce yumurta akına sonra da iri çekilmiş fındık içine bulayın. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alarak aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Kurabiyelerin üzerlerini birer çay kaşığı meyve marmeladıyla süsleyin. Ilık ya da soğuk servis yapın.


Margarini eritip ılıtın. Yumurtanın sarısını ve akını ayırın. Yumurta

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fulden Ekinci'den çok hafif bir tatlı tarifi. Tam da yaza özel bir tarif... mutlaka deneyin..

Sahrap Soysal'ın muhteşem tariflerinden biri...

Bamyaları yıkayın. Tepelerini külah gibi keserek, çıkarın. Bamyaları sirkeli suda 5 dakika kaynatıp, delikli kepçe ile tencereden alın.

Pazıları yıkayıp süzün. Kaynar suda 1-2 dakika kadar bekletip süzgece alın. Pazıların suyunu elinizle sıkıp ince ince doğrayın.

Kuru mayayı, şeker ve sütle karıştırıp 5 dakika bekletin. Yumurta, margarin, sıvıyağ ve tuzu katıp karıştırın. Unu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri