Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fındık rüyası
Fındık rüyası
Pratik Fındık rüyası Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
1 yumurta
125 gram fındık
3 su bardağı un
125 gram margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı tozşeker
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
üzeri için: kayısı ve vişne marmeladı

Hazırlanışı: Margarini eritip ılıtın. Yumurtanın sarısını ve akını ayırın. Yumurta sarısı, yoğurt, sıvıyağ, şeker, vanilya ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabına alıp krem haline gelene kadar tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Elenmiş unu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak yassılaştırın ve ortasını hafifçe çukurlaştırın. Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Kurabiye hamurunu önce yumurta akına sonra da iri çekilmiş fındık içine bulayın. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alarak aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Kurabiyelerin üzerlerini birer çay kaşığı meyve marmeladıyla süsleyin. Ilık ya da soğuk servis yapın.


Margarini eritip ılıtın. Yumurtanın sarısını ve akını ayırın. Yumurta

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kayısıların alt kısımlarında çarpı biçiminde ince yarıklar açıp kaynar suya atın. Hemen soğuk suya çıkarıp süzün, kabuklarını soyun. Yarıya bölün ve çekirdeklerini çıkarın.

18 cm derinliğinde kare kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirin. Sonra her tarafını iyice yağlayın.

Tavuk etlerini bir tabağa alıp her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin. 2 diş sarımsağı ezin.

Mayayı ılık suda kabarıncaya kadar bekletin. Rezene tohumunun yarısı, tuz ve tozşekerle birlikte yavaş yavaş unu ilave edip yoğurun.

Kakao, esmerşeker, toz zencefil, tarçın, vanilya ve muskatı geniş bir kapta karıştırarak üzerine eritilmiş tereyağı ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri