Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fındık rüyası
Fındık rüyası
Pratik Fındık rüyası Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
1 yumurta
125 gram fındık
3 su bardağı un
125 gram margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı tozşeker
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
üzeri için: kayısı ve vişne marmeladı

Hazırlanışı: Margarini eritip ılıtın. Yumurtanın sarısını ve akını ayırın. Yumurta sarısı, yoğurt, sıvıyağ, şeker, vanilya ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabına alıp krem haline gelene kadar tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Elenmiş unu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak yassılaştırın ve ortasını hafifçe çukurlaştırın. Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Kurabiye hamurunu önce yumurta akına sonra da iri çekilmiş fındık içine bulayın. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alarak aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Kurabiyelerin üzerlerini birer çay kaşığı meyve marmeladıyla süsleyin. Ilık ya da soğuk servis yapın.


Margarini eritip ılıtın. Yumurtanın sarısını ve akını ayırın. Yumurta

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pastırmaları enine jülyen doğradıktan sonra teflon tavaya alın. Tavada yağsız olarak ve sallayarak çıtır çıtır olana dek pişirin ve soğumaya bırakın.

Tavuk göğsünü ince bir şekilde dövün. Orta kısmına mantar, peynir, tuz ve biber ilave ettikten sonra rulo şeklinde sarın.

Domates ve salatalıkları soyup küp şeklinde kesin. Taze soğan, maydanoz ve sivribiberi temizleyip kıyın.

Pasta hamuru için unu derin bir kaba eleyin. Pudraşekeri, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip harmanlayın.

Biberleri yıkayıp kurulayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp biberleri kızartın. 5-6 biberi süsleme için ayırıp kalanının servis tabağına dizin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri