Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Cevizli Burma Çörek
Cevizli Burma Çörek
Pratik Cevizli Burma Çörek Tarifi

Malzemeler: (8 Kişilik)
1/2 Paket Margarin
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
3 Adet Yumurtanın Sarısı
1/2 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Bal
1 Paket Kabartma Tozu
Alabildiği Kadar Un
 
Hazırlanışı:
1 Kg un, 2 çay kaşığı karbonat, tuz ve suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin. Hamurdan küçük bezeler koparıp, oklavayla açın.
İlk açtığınız hamurun üzerine sıvı yağ ve dövülmüş ceviz serpin. Üzerine bir yufka daha koyun. Onun üzerine de malzemeleri ekleyin. En Üste bir yufka daha kapatın. Bu üç yufkayı rulo yapıp gül biçiminde kıvırın.
Yağlanmış tepsinin ortasına koyun. Diğer yufkaları da aynı biçimde üst üste koyup ortadaki yufkanın etrafında dolayın. Üzerine 2 çorba kaşığı eritilmiş margarini serpip 1 adet yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.


1 Kg un, 2 çay kaşığı karbonat, tuz ve suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin. Hamurdan küçük bezeler koparıp, oklavayla açın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bulgur, kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Kıymalı karışımdan küçük yuvarlar köfteler hazırlayın.

Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın.

Ispanakları yıkayıp kaynayan suda 1-2 dakika haşlayın. Süzüp elinizle sıktıktan sonra incecik kıyın ve geniş bir kaba alın.

Kabağı temizleyip dilimledikten sonra tozşeker ilave ederek kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.

Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar el mikseri ile çırpın. Azar azar elenmiş un, kakao ve kabartma tozunu ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri