Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Cevizli Burma Çörek
Cevizli Burma Çörek
Pratik Cevizli Burma Çörek Tarifi

Malzemeler: (8 Kişilik)
1/2 Paket Margarin
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
3 Adet Yumurtanın Sarısı
1/2 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Bal
1 Paket Kabartma Tozu
Alabildiği Kadar Un
 
Hazırlanışı:
1 Kg un, 2 çay kaşığı karbonat, tuz ve suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin. Hamurdan küçük bezeler koparıp, oklavayla açın.
İlk açtığınız hamurun üzerine sıvı yağ ve dövülmüş ceviz serpin. Üzerine bir yufka daha koyun. Onun üzerine de malzemeleri ekleyin. En Üste bir yufka daha kapatın. Bu üç yufkayı rulo yapıp gül biçiminde kıvırın.
Yağlanmış tepsinin ortasına koyun. Diğer yufkaları da aynı biçimde üst üste koyup ortadaki yufkanın etrafında dolayın. Üzerine 2 çorba kaşığı eritilmiş margarini serpip 1 adet yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.


1 Kg un, 2 çay kaşığı karbonat, tuz ve suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin. Hamurdan küçük bezeler koparıp, oklavayla açın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, tuz, pudra şekeri ve mayayı geniş bir kapta karıştırın. Zeytinyağı ve pesto sosu ekleyin.

Mezgit veya levrek filetoyu rondoda ince kıyın. Soğanı incecik kıyarak, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında hafifçe kavurun.

Blender buzla doldurulduktan sonra sırasıyla önce alkollüleri ardından da çilek şurubu, muz, çilek taneleri ve lime ilave edilerek karıştırılır. Uzun bir bardağa konularak servis edilir.

Farklı bir pilav denemek isteyenler için güzel bir tarif. Kuzu kuşbaşı ayrı bir lezzet katıyor...

Erimiş margarin ile şekeri çırpın. Un ve kabartma tozu ekleyin. Küçük parçalar kopartıp yuvarlak şekiller verin. 290oC’de ısıtılımış fırında pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri