Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Cevizli Ay Çöreği
Cevizli Ay Çöreği
Pratik Cevizli Ay Çöreği Tarifi

Malzemeler: (10-12 adet)

Üzerine Sürmek İçin:
1 Yumurta Sarısı
2 Çorba Kaşığı Susam

Mayalı Hamur Malzemesi
4.5 Su Bardağı Un
3 Tatlı Kaşığı Toz Maya
2 Kahve Fincanı Margarin.
1.5 Kahve Fincanı Tozşeker
1/2 Su Bardağı Ilık Süt
2 Yumurta
1/2 Çay Kaşığı Tuz

İç Malzemesi
5 Su Bardağı Çekilmiş Badem, Fındık
2.5 Su Bardağı Tozşeker
2 Tatlı Kaşığı Kakao
1 Su Bardağı Çekilmiş Ceviz
1 Su Bardağı Doğranmış Kuru Üzüm
1 Çay Kaşığı Tarçın
2 Yumurta Akı
 
Hazırlanışı:
Mayalı Hamuru hazırlayıp üzerini temiz bir bezle örtün. 20-25 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın ve her birini merdane ile avuç içi büyüklüğünde açın.
İç malzemesinin tümünü karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar hazırlayıp köfte şekli verin.
Açtığınız hamurların ortasına hazırladığınız iç malzemesini yerleştirin. Hamuru rulo yapıp ay şekli verin.
Hazırladığınız ay çöreklerini yağlanmış fırın tepsisine dizin. 25-30 dakika daha dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
 
maksimum.com

 
  


Mayalı Hamuru hazırlayıp üzerini temiz bir bezle örtün. 20-25 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bayat ekmeğin kenarlarını incecik kesin ya da bardak yardımıyla yuvarlak dilimler çıkarın. Fırında hafifçe kızartın.

Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın.

Tüm malzemeyi derin bir kabın içinde iyice karıştırın. Oluşan çikolatadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Arzu ederseniz üzerine kakao serperek servise sunabilirsiniz.

Altınoluk'tan tarif gönderen Betül Semerci'nin yemek yarışmasında birincilik ödülü aldığı tarif...

Ahududuyu dikkatlice yıkayın ve 150 ml. su ile birlikte bir tencereye koyun. Ahududuyu suyun içinde kabaca ezin. Kısık ateşte bir taşım kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri