Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Cevizli Ay Çöreği
Cevizli Ay Çöreği
Pratik Cevizli Ay Çöreği Tarifi

Malzemeler: (10-12 adet)

Üzerine Sürmek İçin:
1 Yumurta Sarısı
2 Çorba Kaşığı Susam

Mayalı Hamur Malzemesi
4.5 Su Bardağı Un
3 Tatlı Kaşığı Toz Maya
2 Kahve Fincanı Margarin.
1.5 Kahve Fincanı Tozşeker
1/2 Su Bardağı Ilık Süt
2 Yumurta
1/2 Çay Kaşığı Tuz

İç Malzemesi
5 Su Bardağı Çekilmiş Badem, Fındık
2.5 Su Bardağı Tozşeker
2 Tatlı Kaşığı Kakao
1 Su Bardağı Çekilmiş Ceviz
1 Su Bardağı Doğranmış Kuru Üzüm
1 Çay Kaşığı Tarçın
2 Yumurta Akı
 
Hazırlanışı:
Mayalı Hamuru hazırlayıp üzerini temiz bir bezle örtün. 20-25 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın ve her birini merdane ile avuç içi büyüklüğünde açın.
İç malzemesinin tümünü karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar hazırlayıp köfte şekli verin.
Açtığınız hamurların ortasına hazırladığınız iç malzemesini yerleştirin. Hamuru rulo yapıp ay şekli verin.
Hazırladığınız ay çöreklerini yağlanmış fırın tepsisine dizin. 25-30 dakika daha dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
 
maksimum.com

 
  


Mayalı Hamuru hazırlayıp üzerini temiz bir bezle örtün. 20-25 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yufkaları düz bir zemine yayın. Önce ikiye, daha sonra her parçayı da üçe bölüp 18 adet yufka elde edin. Soğanı yemeklik doğrayın.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, sıvıyağ ve sütü ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Göbek salatayı, aldilya yapraklarını ve rokaları iyice yıkayarak ince ince doğrayın. Salatanın üzerini süslemek için bir iki dilim ayırdıktan sonra havuçları rendeleyin.

Kuzu etlerini çöp şişe dizerek ızgarada pişirin. Bir kapta tereyağını eriterek lavaşları içerisinde ısıtın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri