Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Cevizli çörek
Cevizli çörek
Pratik Cevizli çörek Tarifi

Malzemeler: 30 adet
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaşmaya
1 paket eritilmiş margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Hazırlanışı: Ilık sütte, yaş mayayı eritin. 1 adet yumurta, zeytinyağı, eritilmiş margarin, tuz ve şekeri ekleyip aldığı kadar unu katın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. En son olarak cevizleri ilave edin. Hamurun üzerine nemli bir bez kapatıp bir saat bekletin. Daha sonra hamurdan ceviz iriliğinde bezeler koparıp, elinizle dilediğiniz şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kalan yumurtaların sarısını sürüp, 200 derece fırında kızarana dek pişirin.


Ilık sütte, yaş mayayı eritin. 1 adet yumurta, zeytinyağı, eritilmiş margarin, tuz ve şekeri ekleyip aldığı kadar unu katın

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın.

Makarnayı tuzlu suda bütün olarak haşlayın ve süzün. Tencereye 3 çorba kaşığı yağı alıp, eritin.

Margarini tencerede eritin. Lor, yumurta, tozşeker ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Tencereyi ocaktan alın.

Yarım kg semizotunu ayıklayıp irice doğrayın. 4-5 dal kıyılmış taze sarımsak, yarım kg yoğurt ve tuzu karıştırın.

Tencereye suyu alın. Tuz ve 1-2 damla sıvıyağ koyup kaynatın. Kaynayan suya erişteyi atın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri