Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Baharatlı kömbe
Baharatlı kömbe
Pratik Baharatlı kömbe Tarifi

Malzemeler: 25 adet
Yarım kilo un
250 gram tereyağı
100 gram eritilmiş margarin
1 su bardağı süt
iki buçuk su bardağı pudraşekeri
1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
2 çorba kaşığı susam
1’er çay kaşığı mahlep, tarçın, karanfil ve hintcevizi

Hazırlanışı: Un, tereyağı, margarin, süt ve pudraşekerini karıştırın. Dövülmüş damla sakızı ile susam, mahlep, tarçın, karanfil ve hintcevizini ekleyin. Hepsini yoğurun. Helva hamuru gibi pütürlü bir hamur elde edin. Hamurdan elinizle ceviz iriliğinde parçalar koparıp, kömbe kalıbına yerleştirin. Sonra masaya hızla vurarak kalıptan çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Orta ısılı fırında üzeri hafifçe kızarana dek pişirin.

Aşçının notu: Kömbe, Anadolu’nun farklı yörelerinde, farklı şekillerde yapılır. Orijinal kalıp bulamazsanız, hamuru küçük tart kalıplarına koyup, bastırarak da şekillendirebilirsiniz.

Kaynak: Sofra Dergisi


Un, tereyağı, margarin, süt ve pudraşekerini karıştırın. Dövülmüş damla sakızı ile susam, mahlep, tarçın, karanfil ve hintcevizini ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sahrap Soysal'ın muhteşem tariflerinden biri...

Köfteleri hazırlamak için, bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak suyu ekleyin. Üzerini kapatıp şişmesini bekleyin.

Kuru patlıcanları ve biberleri sıcak suda bekletin. Süzgece alıp suyunu süzün. Pirinci yıkayıp süzün.

Kavunların üst kısmını kesin. Bir kaşık yardımı ile çekirdeklerini temizleyin.

Hiç şerbeti meyve suyundan yapılan tatlı yaptınız ve tattınız mı? İşte size güzel bir fırsat...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri