Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Baharatlı kömbe
Baharatlı kömbe
Pratik Baharatlı kömbe Tarifi

Malzemeler: 25 adet
Yarım kilo un
250 gram tereyağı
100 gram eritilmiş margarin
1 su bardağı süt
iki buçuk su bardağı pudraşekeri
1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
2 çorba kaşığı susam
1’er çay kaşığı mahlep, tarçın, karanfil ve hintcevizi

Hazırlanışı: Un, tereyağı, margarin, süt ve pudraşekerini karıştırın. Dövülmüş damla sakızı ile susam, mahlep, tarçın, karanfil ve hintcevizini ekleyin. Hepsini yoğurun. Helva hamuru gibi pütürlü bir hamur elde edin. Hamurdan elinizle ceviz iriliğinde parçalar koparıp, kömbe kalıbına yerleştirin. Sonra masaya hızla vurarak kalıptan çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Orta ısılı fırında üzeri hafifçe kızarana dek pişirin.

Aşçının notu: Kömbe, Anadolu’nun farklı yörelerinde, farklı şekillerde yapılır. Orijinal kalıp bulamazsanız, hamuru küçük tart kalıplarına koyup, bastırarak da şekillendirebilirsiniz.

Kaynak: Sofra Dergisi


Un, tereyağı, margarin, süt ve pudraşekerini karıştırın. Dövülmüş damla sakızı ile susam, mahlep, tarçın, karanfil ve hintcevizini ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yufkaları teker teker oklavaya sarıp bozmadan oklavayı çıkarın. sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin.

Ispanağı bol suda yıkayıp, kurulayın. Ispanak, roka, göbek salata ve taze soğanı kıyıp, salatalığı doğrayın

Tavuk etini ve sebzeleri küçük küçük doğrayın. Zeytinyağında biraz kavurun. Üzerine sıcak su ekleyip ağzı kapalı, kısık ateşte 10 dk pişirin.

Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkarın. Mısır unu, un, 1 adet yumurta, ince kıyılmış taze soğan yaprakları ve maydanozu karışıma ekleyin.

Kokteyl kadehlerini buzlukta bekletin. Elmanın çekirdekli kısımlarını temizleyip çok ince dilimleyin. Kararmasını önlemek için elma dilimlerinin üzerine limon suyu gezdirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri