Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Baharatlı kömbe
Baharatlı kömbe
Pratik Baharatlı kömbe Tarifi

Malzemeler: 25 adet
Yarım kilo un
250 gram tereyağı
100 gram eritilmiş margarin
1 su bardağı süt
iki buçuk su bardağı pudraşekeri
1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
2 çorba kaşığı susam
1’er çay kaşığı mahlep, tarçın, karanfil ve hintcevizi

Hazırlanışı: Un, tereyağı, margarin, süt ve pudraşekerini karıştırın. Dövülmüş damla sakızı ile susam, mahlep, tarçın, karanfil ve hintcevizini ekleyin. Hepsini yoğurun. Helva hamuru gibi pütürlü bir hamur elde edin. Hamurdan elinizle ceviz iriliğinde parçalar koparıp, kömbe kalıbına yerleştirin. Sonra masaya hızla vurarak kalıptan çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Orta ısılı fırında üzeri hafifçe kızarana dek pişirin.

Aşçının notu: Kömbe, Anadolu’nun farklı yörelerinde, farklı şekillerde yapılır. Orijinal kalıp bulamazsanız, hamuru küçük tart kalıplarına koyup, bastırarak da şekillendirebilirsiniz.

Kaynak: Sofra Dergisi


Un, tereyağı, margarin, süt ve pudraşekerini karıştırın. Dövülmüş damla sakızı ile susam, mahlep, tarçın, karanfil ve hintcevizini ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

lspanağı ayıklayın. Kök kısmını 5 cm. uzunluğunda keserek ayırın, iyice yıkayın.

Türk mutfağına Arap kültüründen gelen bir soğuk meze çeşidi olan muhammarayı Feriye Lokantası'nın sous chef'inin tarifiyle deneyin...

Kıyma ve sucuk baharatını derin bir kaseye alın. Dövülmüş sarımsaığı ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğrun.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Fasulyeyi yıkayıp kılçıklarını temizleyin ve uzunlamasına ikiye bölün. Soğan ve domatesleri incecik doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri