Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Alman Kurabiyesi
Alman Kurabiyesi
Pratik Alman Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler:
375 gr.Tereyağı
5 Bardak Un
1 Tatlı Kaşığı Maya
1 Yemek Kaşığı Krem Şanti
2 Yumurtanın Sarısı
100 gr.İri Taneli Toz Şeker
 
Hazırlanışı:
Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın. Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun. Sıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dk. bekletin.
Hamuru unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında açın. 6,5 cm çapında ortası 2,5 cm kesilmiş kurabiyeler oluşturun.
Halkaları tabanında yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin, yumurta sarısı ile sıvayın ve şekerleri üzerine serpiştirin. 175 derece ısıda 12-15 dk. pişirin. Ve soğumaya bırakın.


Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın. Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk etini küçük küpler şeklinde doğrayın. Soğanın kabuğunu soyun kıyın.

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Ön hazırlık olarak patlıcanların kabuklarını soyup, 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Sivribiberleri saplarının hemen altından birkaç santim boyunda yarıp, çekirdeklerim temizleyin.

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Nohudu ve 2 kahve fincanı buğdayı ayrı ayrı ıslatıp, ocakta kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri