Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Acılı kurabiye
Acılı kurabiye
Pratik Acılı kurabiye Tarifi

Farklı bir kurabiye denemek isteyenler için yeni bir tarif. Acı sevenler de bu kurabiyeye bayılacak..

Malzemeler: 20-25 adet
1 adet yumurta
250 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
2 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı pulbiber
üç buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
tuz

Hazırlanışı: Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Margarin, sirke, yumurta akı, pulbiber ve tuzu bir yoğurma kabına alıp karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip, bütün malzemeyi yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve dilediğiniz gibi şekillendirin. Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve fazla bastırmadan çatalla çizikler oluşturun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Ilıdıktan sonra servis yapın.


Farklı bir kurabiye denemek isteyenler için yeni bir tarif. Acı sevenler de bu kurabiyeye bayılacak..

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ekranların Japon yıldızı AYUMİ TAKANO, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için Japon mutfağına özgü bir pilav tarifi verdi. Şitaki mantarlı tavuklu japon pilavını çok beğeneceksiniz.

Polat Renaissance İstanbul Hotel pastane mutfağından Emrah Moğultay'dan muhteşem bir kek. Dışı kek, içi akışkan çikolata olan bu tada bayılacaksınız.

Un, kakao ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Şeker ve yumurtaları bir kaseye alıp mikserle 1-2 dakika çırpın.

Mezgit veya levrek filetoyu rondoda ince kıyın. Soğanı incecik kıyarak, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında hafifçe kavurun.

Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun. Maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra kıyın. Sarımsağı soyup dilimleyin. Biberleri, tuz, fesleğen, maydanoz, sarımsak ve cevizle birlikte blenderden geçirerek ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri