Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolata soslu lor kurabiyesi
Çikolata soslu lor kurabiyesi
Pratik Çikolata soslu lor kurabiyesi Tarifi

Malzemeler: 10 adet
100 gram margarin (yumuşatılmış)
1 adet yumurta
yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
100 gram süt loru
alabildiğince un
yarım paket çikolata sosu
1 su bardağı süt
süslemek için: file antepfıstığı veya fındık

Hazırlanışı: Öncelikle süt loru ile yarım su bardağı şekeri karıştırın. Bu karışımı bir kenarda bekletin. Yumuşatılmış margarin, yumurta, yarım su bardağı şekeri, yoğurt, un ve kabartma tozu ile birlikte karıştırın. Ele yapışmayacak kıvamdaki hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, elinizle yuvarlak açın. İçine lorlu malzemeden koyup, ek yeri altta kalacak şekilde elinizle yuvarlayıp kapatın. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Süte, çikolatalı sosun toz karışımından 2 çorba kaşığı ekleyip bir cezvede karıştırarak pişirin. Piştikten sonra soğuturken ara sıra karıştırın. Kurabiyeler fırından çıktıktan 1-2 dakika sonra kaşık yardımıyla sosu üzerlerine dökün. Fındık veya antepfıstığıyla süsleyip, servis yapın.

Aşçının notu: Kurabiye hamuruna, dilerseniz kakao da ekleyebilirsiniz.

Kaynak: Sofra


Öncelikle süt loru ile yarım su bardağı şekeri karıştırın. Bu karışımı bir kenarda bekletin. Yumuşatılmış margarin, yumurta, yarım su bardağı şekeri, yoğurt, un ve kabartma tozu ile birlikte karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Yıkanmış ve ayıklanmış çileği küp şeklinde doğrayın.

Süt, yumurta sarısı ve unu orta boy bir çelik tencereye koyun. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırparak malzemeleri pürüzsüz hale getirin.

Ispanağı yıkayıp irice doğrayın. Tencereye aldığınız 3 çorba kaşığı zeytinyağında dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar kavurun.

Tavuk etini haşlayıp tel tel ayırın. Oğanları küp şeklinde doğrayıp tuzla ovun. Domatesleri soyup kuşbaşı doğrayın.

Gaziantep mutfağından nefis bir çorba. Et ağırlıklı yemeklerden oluşan bu mutfakta çorbalarda da etten vazgeçilmiyor.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri