Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolata soslu lor kurabiyesi
Çikolata soslu lor kurabiyesi
Pratik Çikolata soslu lor kurabiyesi Tarifi

Malzemeler: 10 adet
100 gram margarin (yumuşatılmış)
1 adet yumurta
yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
100 gram süt loru
alabildiğince un
yarım paket çikolata sosu
1 su bardağı süt
süslemek için: file antepfıstığı veya fındık

Hazırlanışı: Öncelikle süt loru ile yarım su bardağı şekeri karıştırın. Bu karışımı bir kenarda bekletin. Yumuşatılmış margarin, yumurta, yarım su bardağı şekeri, yoğurt, un ve kabartma tozu ile birlikte karıştırın. Ele yapışmayacak kıvamdaki hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, elinizle yuvarlak açın. İçine lorlu malzemeden koyup, ek yeri altta kalacak şekilde elinizle yuvarlayıp kapatın. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Süte, çikolatalı sosun toz karışımından 2 çorba kaşığı ekleyip bir cezvede karıştırarak pişirin. Piştikten sonra soğuturken ara sıra karıştırın. Kurabiyeler fırından çıktıktan 1-2 dakika sonra kaşık yardımıyla sosu üzerlerine dökün. Fındık veya antepfıstığıyla süsleyip, servis yapın.

Aşçının notu: Kurabiye hamuruna, dilerseniz kakao da ekleyebilirsiniz.

Kaynak: Sofra


Öncelikle süt loru ile yarım su bardağı şekeri karıştırın. Bu karışımı bir kenarda bekletin. Yumuşatılmış margarin, yumurta, yarım su bardağı şekeri, yoğurt, un ve kabartma tozu ile birlikte karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın. Bir kapta suyunu süzüp bekletin. Soğanları ince kıyın. Tavaya sıvıyağı boşaltıp kızdırdıktan sonra soğanları altın rengi alana dek kavurun.

Un, bir kahve fincanı süt, sıvıyağ, tozşeker ve bir tutam tuzu derin bir kasede kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin ve ince ince dilimleyin.

Taze fasulye ile yapılabilecek lezzetli bir tarif. Sheraton Hotel'in usta aşçılarından Adnan Sezer sizler için anlattı.

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın. Sıvıyağ ilave edip hafif çırpın. İçine rendelenmiş havuç, dövülmüş ceviz içi, ince doğranmış incir, limon ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri