Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolata rüyası
Çikolata rüyası
Pratik Çikolata rüyası Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
45 gram tereyağı
yarım su bardağı pudraşeker
yarım su bardağı esmer şeker
2 yumurtanın sarısı
1 damla vanilya esansı
1.5 su bardağı un
çikolata dolgusu için: yarım su bardağı krema
180 gram damla çikolata
üzeri için: 2 çorba kaşığı kakao

Hazırlanışı: Tereyağını yumuşaması için oda ısısında bekletin. Hamur yoğurma kabına alıp mikserle çırpın. Pudraşeker ve esmer şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurta sarılarını ve vanilya esansını ilave edip çırpın. Unu ekleyip karıştırın. Karışımı bir kaba alıp buzdolabında 1 saat bekletin. Çikolata dolgusu için, kremayı bir tencereye alıp kısık ateşte ısıtın. Damla çikolataları ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Hamuru unlanmış tezgaha alın. Merdaneyle ince açıp hamur kesme aletiyle küçük yuvarlak parçalar kesin. Fırın tepsisini yağlayın. Hazırladığınız yuvarlak hamurların yarısını aralıklarla tepsiye dizin. Ortalarına çikolatalı karışımdan 1’er çay kaşığı ekleyin. Üzerlerine kalan hamur parçalarını kapatıp kenarlarının açılmaması için parmak uçlarınızla hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin. Üzerlerine kakao serpip ılık servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Tereyağını yumuşaması için oda ısısında bekletin. Hamur yoğurma kabına alıp mikserle çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin.

Haşlanmış pirinci geniş bir salata kabına koyup tüm malzemeyi özenle doğrayıp pirinçle karıştırın. Daha sonra domates ve zeytinle süsleyip, servis yapın.

Çocuklar için çikolatalı bonbonlar

Üzüm yaprakları taze ise kaynar suda 3 dakika tutup çıkarın. Salamuranın tuzunu almak için 1-2 saat suda bekletin.

Derin bir kabın içine bir miktar unu eleyin. Ortasını havuz şeklinde açarak yumurtaları, suyu ve bir tutam tuzu ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri