Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolata rüyası
Çikolata rüyası
Pratik Çikolata rüyası Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
45 gram tereyağı
yarım su bardağı pudraşeker
yarım su bardağı esmer şeker
2 yumurtanın sarısı
1 damla vanilya esansı
1.5 su bardağı un
çikolata dolgusu için: yarım su bardağı krema
180 gram damla çikolata
üzeri için: 2 çorba kaşığı kakao

Hazırlanışı: Tereyağını yumuşaması için oda ısısında bekletin. Hamur yoğurma kabına alıp mikserle çırpın. Pudraşeker ve esmer şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurta sarılarını ve vanilya esansını ilave edip çırpın. Unu ekleyip karıştırın. Karışımı bir kaba alıp buzdolabında 1 saat bekletin. Çikolata dolgusu için, kremayı bir tencereye alıp kısık ateşte ısıtın. Damla çikolataları ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Hamuru unlanmış tezgaha alın. Merdaneyle ince açıp hamur kesme aletiyle küçük yuvarlak parçalar kesin. Fırın tepsisini yağlayın. Hazırladığınız yuvarlak hamurların yarısını aralıklarla tepsiye dizin. Ortalarına çikolatalı karışımdan 1’er çay kaşığı ekleyin. Üzerlerine kalan hamur parçalarını kapatıp kenarlarının açılmaması için parmak uçlarınızla hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin. Üzerlerine kakao serpip ılık servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Tereyağını yumuşaması için oda ısısında bekletin. Hamur yoğurma kabına alıp mikserle çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kayısıları akşamdan suda bekletin. Cevizin içinden 3 çorba kaşığını kenara ayırın. Kayısıların 10 adedi ve diğer malzemeleri robota koyup birlikte çekin.

İnce kıyılmış maydanoz sapı ve küp doğranmış havucu su ile birlikte tencereye alıp kaynatın.

Ön hazırlık olarak ıspanak yapraklarını yıkayıp, mikserden geçirin. Geniş bir kap içinde unu, sütü, yumurtayı ve püre halindeki ıspanağı karıştırın.

Beş yıldızlı aşçı İlknur Ateşoğlu'nun pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattığı truf pastayı evde kolayca yapabilecek, yeni tatlar deneme fırsatı bulacaksınız...

Çekirdekleri çıkarılmış kayısıları şeker ve portakal çiçeği esansı karışımı içinde 12 saat bekletin. Ertesi gün harlı ateşe koyup, kaynayınca ateşi kısın ve 10 dakika kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri