Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çatlak çörek
Çatlak çörek
Pratik Çatlak çörek Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
250 gram margarin
aldığı kadar un
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
yarım kahve fincanı sirke
1 kahve fincanı maden suyu
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
tuz
içi için: 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
150 gram sucuk
üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı, susam

Hazırlanışı: Margarini eritip soğumaya bırakın. Unu eleyin. Derin bir kabın içinde margarin, zeytinyağı, yoğurt, sirke, maden suyu, kabartma tozu, yumurta ve tuzu karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Hamuru 24 saat buzdolabında dinlendirin. Limon büyüklüğünde parçalar koparıp, bezeler yapın. Merdane yardımı ile çay tabağı büyüklüğünde açın. 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 dilim sucuk koyup kapatın. Yuvarlak şekil verip tepsiye dizin. Aynı işlemi diğer bezelere de uygulayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Keskin bir bıçakla artı şeklinde kesik atın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Margarini eritip soğumaya bırakın. Unu eleyin. Derin bir kabın içinde margarin, zeytinyağı, yoğurt, sirke, maden suyu, kabartma tozu, yumurta ve tuzu karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırını 160 derecede ısıtın. Malzemeleri derin bir kabın içine alın. İyice karıştırın, sonrasında yoğurun.

Oktay Usta'dan ekmek tarifi

Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Birkaç yerinden kürdanla delikler açıp ızgarada közleyin.

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

lspanak yapraklarını yıkayıp ince kıyın.Üzerine çok az tuz serperek ovun. Peyniri ezip ıspanaklara ilave ederek harç yapın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri