Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çatlak çörek
Çatlak çörek
Pratik Çatlak çörek Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
250 gram margarin
aldığı kadar un
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
yarım kahve fincanı sirke
1 kahve fincanı maden suyu
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
tuz
içi için: 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
150 gram sucuk
üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı, susam

Hazırlanışı: Margarini eritip soğumaya bırakın. Unu eleyin. Derin bir kabın içinde margarin, zeytinyağı, yoğurt, sirke, maden suyu, kabartma tozu, yumurta ve tuzu karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Hamuru 24 saat buzdolabında dinlendirin. Limon büyüklüğünde parçalar koparıp, bezeler yapın. Merdane yardımı ile çay tabağı büyüklüğünde açın. 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 dilim sucuk koyup kapatın. Yuvarlak şekil verip tepsiye dizin. Aynı işlemi diğer bezelere de uygulayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Keskin bir bıçakla artı şeklinde kesik atın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Margarini eritip soğumaya bırakın. Unu eleyin. Derin bir kabın içinde margarin, zeytinyağı, yoğurt, sirke, maden suyu, kabartma tozu, yumurta ve tuzu karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofra Dergisi Danışmanı Elmas Yetgin'den çocuklara karne hediyesi. Yapışılışı da oldukça pratik. Çocuklar bu şekere bayılacak...

Tavuğu keskin bir bıçakla parçalara ayırıp iyice yıkayın. Bir tencerede margarini eritin.

Hamur için derin bir kabın içine unu eleyin. Su ve tuzu ilave ederek yoğurun.

Kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan salep'i hazırlamak çok basit.

Öncelikle yumurtayı iyice çırpın. İçine süt, zeytinyağı ve incecik doğranmış kuru meyveleri ekleyin. Eğer pestil yapımını denediyseniz pestilde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri