Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çatal
Çatal
Pratik Çatal Tarifi

Malzemeler: (15-18 adet)
5 Su Bardağı Un
5 Kahve Fincanı Yumuşamış Margarin
1 Kahve Fincanı Sıvıyağ
4 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Tatlı Kaşığı Mahlep
1 Yumurta Sarısı
1 Paket Kabartma Tozu
Tuz, Çörek Otu
 
Hazırlanışı:
Unun ortasını açıp margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur yoğurun. Hamuru 1-2 saat dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Unlanmış zeminde yuvarlayarak uzun çubuk şekli verin. Uçlarını çatal şeklinde kıvırın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
Önceden orta ısıya ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.


Unun ortasını açıp margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bezelyeleri bir tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kuru olarak pişirin.

Hamburger ekmeğini enlemesine ikiye kesin. Alttaki ekmeğin üzerine marul yapraklarını yerleştirin. Mısır salsalı sos malzemelerini bir kasede karıştırın.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifleri

Mercimeği üstünü aşacak kadar su ile ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve ağzı kapalı bir şekilde dinlenmeye bırakın.

Oda sıcaklığındaki margarin, yoğurt, zeytinyağı, yumurta, salça, toz kırmızıbiber ve tozşekeri iyice karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri