Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Elmalı kokteyl
Elmalı kokteyl
Pratik Elmalı kokteyl Tarifi

 Malzemeler: 2 kişilik
20 ml (1 kahve fincanı) elma suyu
20 ml (1 kahve fincanı) creme de cassis
20 ml (1 kahve fincanı) brandy
40 ml (2 kahve fincanı) şampanya
Yarım kırmızı elma
Yarım limonun suyu
1 dilim ananas

Hazırlanışı: Kokteyl kadehlerini buzlukta bekletin. Elmanın çekirdekli kısımlarını temizleyip çok ince dilimleyin. Kararmasını önlemek için elma dilimlerinin üzerine limon suyu gezdirin. Dört buz parçası, elma suyu, crema de cassis, brandy ve şampanyayı shaker'a alıp karıştırın. Süzgeçten geçirip iki kadehe paylaştırın. 4 elma dilimini ayırıp kalanını kadehlere ilave edin. Ananas dilimini ortadan ikiye kesip elma dilimleriyle birlikte kadehlerin kenarına yerleştirin. Servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Kokteyl kadehlerini buzlukta bekletin. Elmanın çekirdekli kısımlarını temizleyip çok ince dilimleyin. Kararmasını önlemek için elma dilimlerinin üzerine limon suyu gezdirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Et ve sebzeleri çiğden bir güvece koyun. Tuz ve biberim serpin. Sarımsağı katın.Bu işlemi yaparken etleri alta, daha ağır pişen taze fasulye etlerin yanına, patlıcan,kabak ve bamya gibi daha kolay pişen sebzeleri ise üste koyun.

Tavuk veya et suyunu tencereye alın. Yıkanmış pirinci ilave edip kaynamaya bırakın.

Bulguru ayıklayıp, 3 kere yıkayın. Bulguru bir tencereye koyun. Üzerine bulgurun hizasından biraz az olacak şekilde sıcak su koyun. Tencerenin kapağını kapatıp, bulgurun suyu çekmesi için bekletin.

3 adet patatesi haşladıktan sonra, rendeleyelim. Üzerine 2 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, küçük küçük kesilmiş salamları ilave edelim.

Domatesleri yıkayıp dilimleyin. Kırmızıbiberi ikiye kesip çekirdekli kısmını ayırın ve ince doğrayın. Turbu dilimleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri