Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Vanilya soslu kayısılı kek
Vanilya soslu kayısılı kek
Pratik Vanilya soslu kayısılı kek Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
15-20 adet kuru kayısı
80 gram (5 çorba kaşığından biraz fazla) tereyağı
100 gram soyulmuş badem
1 su bardağı su
1 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
iki buçuk su bardağı un
vanilya sos için: 1 çorba kaşığı pirinç unu
2 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı süt
1 paket vanilya

Hazırlanışı: Kayısıları dörde bölün. Tereyağı ve 1 su bardağı suyla birlikte tencereye alıp, bademleri de ekleyin. Kayısılar yumuşayana dek pişirin. Diğer tarafta yumurtayı 1 su bardağı tozşeker ile çırpın. Zeytinyağını ekleyin. Unu ve kabartma tozunu ilave edip, kaşıkla iyice karıştırın. Kayısılı karışımı ekleyip, yine karıştırın. Kek harcını yağlanmış kalıba dökün. İlk 15 dakika 170 derece fırında sonra da iyice kabarana dek 140 derecede pişirin. Bu arada sosunu hazırlayın. Bunun için 1 çorba kaşığı pirinç unu, şeker ve sütü muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Sosu ocaktan alıp, vanilyayı ilave edin. Fırından aldığınız kekin üzerine sosu gezdirip, dilimleyerek servis yapın.


Kayısıları dörde bölün. Tereyağı ve 1 su bardağı suyla birlikte tencereye alıp, bademleri de ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk etini haşlayıp tel tel ayırın. Oğanları küp şeklinde doğrayıp tuzla ovun. Domatesleri soyup kuşbaşı doğrayın.

500 gram pırasayı yıkayıp, incecik kıyın. Çok az sıvıyağ ile soteleyin. 250 gram kıymayı da ilave edip, beraberce soteleyin.

Domates ve soğanın kabuğunu soyun. Çarliston biber ve domatesin çekirdekli kısmını temizleyin.

lspanak yapraklarını yıkayıp ince kıyın.Üzerine çok az tuz serperek ovun. Peyniri ezip ıspanaklara ilave ederek harç yapın.

Derya Aydın'dan makarna tutkunları için kolayca yapabileceğiniz bir tarif.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri