Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Vanilya soslu kayısılı kek
Vanilya soslu kayısılı kek
Pratik Vanilya soslu kayısılı kek Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
15-20 adet kuru kayısı
80 gram (5 çorba kaşığından biraz fazla) tereyağı
100 gram soyulmuş badem
1 su bardağı su
1 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
iki buçuk su bardağı un
vanilya sos için: 1 çorba kaşığı pirinç unu
2 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı süt
1 paket vanilya

Hazırlanışı: Kayısıları dörde bölün. Tereyağı ve 1 su bardağı suyla birlikte tencereye alıp, bademleri de ekleyin. Kayısılar yumuşayana dek pişirin. Diğer tarafta yumurtayı 1 su bardağı tozşeker ile çırpın. Zeytinyağını ekleyin. Unu ve kabartma tozunu ilave edip, kaşıkla iyice karıştırın. Kayısılı karışımı ekleyip, yine karıştırın. Kek harcını yağlanmış kalıba dökün. İlk 15 dakika 170 derece fırında sonra da iyice kabarana dek 140 derecede pişirin. Bu arada sosunu hazırlayın. Bunun için 1 çorba kaşığı pirinç unu, şeker ve sütü muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Sosu ocaktan alıp, vanilyayı ilave edin. Fırından aldığınız kekin üzerine sosu gezdirip, dilimleyerek servis yapın.


Kayısıları dörde bölün. Tereyağı ve 1 su bardağı suyla birlikte tencereye alıp, bademleri de ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin.

Suyu bir tencereye alıp, içine dörde böldüğünüz havuç ve kabağı ekleyin. Üzerine bezelye, tavuk bulyon ve üzüm sirkesini katın.

Öncelikle tozşeker ve yumurtayı derin bir kabın içinde çırpın. Üzerine sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.

Bulguru ayıklayıp yıkayın. Kaynar suda bulgur yumuşayıncaya kadar bekletip süzün. Soğanları soyup ince ince doğrayın.

yumurtalar derin bir karıştırma kabına kırılıp üzerine tozşeker ilave edilerek mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri