Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sıcak çikolatalı kek
Sıcak çikolatalı kek
Pratik Sıcak çikolatalı kek Tarifi

Polat Renaissance İstanbul Hotel pastane mutfağından Emrah Moğultay'dan muhteşem bir kek. Dışı kek, içi akışkan çikolata olan bu tada bayılacaksınız.

Malzemeler: 10 kişilik
475 gr bitter çikolata
475 gr tereyağı
250 gr toz şeker
150 gr un
10 adet yumurta sarısı
10 adet bütün yumurta

Hazırlanışı: Çikolata ve tereyağını benmari usulü ocakta eritin. Yumurta ve yumurta sarısını ayrı bir kaba ayırın ve tel ile çırpın. Yumurtaya toz şekeri ilave edip karıştırın. Bu karışıma eriyen çikolata ve tareyağını ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra unu ilave edin. Hazırladığımız karışımı 20 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra 200 c de 8 dakika pişirin.

Şefin tavsiyesi: Bu keki  siyah çikolata yerine beyaz sütlü çikolatayla da yapabiliriz.


Polat Renaissance İstanbul Hotel pastane mutfağından Emrah Moğultay'dan muhteşem bir kek. Dışı kek, içi akışkan çikolata olan bu tada bayılacaksınız.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları alaca soyup, kalın dilimleyin. Acısının çıkması için, bol tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın.

Bir kabın içine kıymayı, ince ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, ekmek içini, yumurtaları, tuzu, karabiberi ve köfte baharını koyalım.

Kaynayan 2 su bardağı suya 1 küçük tabak pilici, ufak doğranmış havucu ve çok küçük kesilmiş soğan ekleyin.

Önce tavuk etlerini kuşbaşı et formunda doğrayın. Sıvıyağı orta boy bir tencerede kızdırıp tavukları aktarın

Önce şurubu hazırlamak için orta boy bir tencereye su ve tozşekeri koyup, kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri