Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Muzlu ıslak kek
Muzlu ıslak kek
Pratik Muzlu ıslak kek Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
3 muz
175 gram margarin
3 yumurta
1.5 su bardağı un
175 gram tozşeker
1 kahve fincanı süt
75 gram çekirdeksiz kuru üzüm
50 gram damla çikolata
sos için: 50 gram margarin
2 çorba kaşığı esmer şeker
1 çorba kaşığı pudraşeker
1 çay bardağı şerbet
1 çay bardağı krema

Hazırlanışı: Muzları soyup 2 tanesini püre haline getirin. Oda ısısında yumuşatılmış margarini bir kaba alıp şeker, 3 yumurta ve un ekleyerek mikserle çırpın. Süt, muz püresi, damla çikolata ve kuru üzümleri ekleyip tekrar karıştırın. 8 küçük kalıbı yağlayıp hazırladığınız karışımı kalıplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Sos için, margarini küçük bir tencereye alın. Şekeri ilave edip eriyene kadar kısık ateşte sürekli karıştırın. Ocaktan alıp krema ile şerbeti ekleyin ve iyice karıştırın. Pişen kekler soğuyunca servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Üzerlerine hazırladığınız sosu paylaştırın. Kalan muzu ince ince dilimleyip pudinglerin üzerini süsleyin. Bekletmeden servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Muzları soyup 2 tanesini püre haline getirin. Oda ısısında yumuşatılmış margarini bir kaba alıp şeker, 3 yumurta ve un ekleyerek mikserle çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çekinti mısırın üzerine çıkacak kadar su ve tuz ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.

Fırını önceden 160 derecede ısıtın. Çikolatayı benmari usulü eritin.

Öncelikle mercimekle suyu bir tencereye alın. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Domatesi, kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar biçimi doğrayın.

Krustadin için, tozşekerle unu karıştırın. Margarini ekleyin. Yumurta aklarını tek tek yedirerek çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri