Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Meyveli kek
Meyveli kek
Pratik Meyveli kek Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
1 adet portakalın kabuğu
1 adet orta boy havuç
yarım su bardağı kuru kayısı
1 paket margarin
2 su bardağı tozşeker
6 adet yumurta
yarım limonun suyu
1 paket kabartma tozu
iki buçuk su bardağı un
2 paket vanilya
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı iki dövülmüş fındık

Hazırlanışı: Portakalın kabuğunu, havucu ve kuru kayısıları tavla zarı iriliğinde doğrayın. Oda sıcaklığındaki margarini ve şekeri yüksek devirli mikserle 5 dakika çırpın. Çırpmaya ara vermeden yumurtaları teker teker ekleyin. Limon suyunu ve kabartma tozunu ilave edip, çırpma işlemine devam edin. Unu ve vanilyaları ekledikten sonra mikseri düşük ayara getirip, çırpmaya devam edin. Tüm malzemeler özdeşleştikten sonra hamuru 1-2 saat dinlenmeye bırakın. Dilediğiniz şekilde bir kalıbı yağlayın. Hamura, portakal kabuğunu, havucu, kuru kayısıları, kuru üzümü ve dövülmüş fındığı ekleyin. Hamuru yağlanmış kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Pişip, pişmediğini anlamak için kekin ortasına bıçak batırın. Bıçak temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Keki kalıbın içinde soğutup, kalıbından çıkarın. Servis yapın.

Kaynak: Sofra


Portakalın kabuğunu, havucu ve kuru kayısıları tavla zarı iriliğinde doğrayın. Oda sıcaklığındaki margarini ve şekeri yüksek devirli mikserle 5 dakika çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satırla kıyın. Eti tencereye alıp az su ilave ederek haşlayın.

Yumurtalar bir kaseye kırılıp tuz ve karabiber eklenerek çırpılır.

Zeytinyağını tavaya alın. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edip soteleyin. Havuç ve küp doğranmış kırmızı biberi ekleyip karıştırın.

Öncelikle patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ve limonlu suda bekletin.

Tencereye yağı alın. Temizlenmiş arpacık soğanları, küp biçiminde doğranmış havucu ekleyin. Soğanlar pembeleşene dek kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri