Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Meyveli Kuru Kek
Meyveli Kuru Kek
Pratik Meyveli Kuru Kek Tarifi

Malzemeler: (8-10 Kişilik)
1 paket margarin
3 su bardağı
1 su bardağı pudra şekeri
5 yumurta
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı hindistancevizi
2 kahve fincanı kuru üzüm
2 kahve fincanı kırılmış fındık
1 kahve fincanı portakal kabuğu şekerlemesi
1 kahve fincanı incir şekerleme
1 çay kaşığı vanilya
 
Hazırlanışı:
Margarini eritip soğutun.Pudra şekeri ile iyice çırpın. Çırpmaya ara vermeden yumurtaları birer birer ilave edin.
Un, kabartma tozu, süt, hindistancevizi, kuru üzüm, fındık, vanilya ve her iki şekerlemeyi derin bir kapta karıştırın. Yumurtalı karışımı ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar çırpın.
Dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayıp hafifçe un serpin. Hamuru kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin . Ilık veya soğuk olarak dilimleyip servis yapın.

maksimum.com


Margarini eritip soğutun.Pudra şekeri ile iyice çırpın. Çırpmaya ara vermeden yumurtaları birer birer ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mutfağımızın vazgeçilmez kebaplarından biri olan çentik kebabını bir de Binbirdirek Sarnıcı Monteverde'nin mutfağındaki yapılışıyla deneyin...

Ispanak yapraklarını yıkayıp süzdürdükten sonra incecik dilimleyin. Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.

İyice temizlenmiş enginarları bir tencereye alın. Soğanı piyazlık doğrayın. Enginarların üzerine serpin.

Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Yufkalardan birinin üzerine bu karışımdan sürün.

Bir kaseye yumurtaları kırıp, tuz ve biberini ilave ettikten sonra telle hafifçe çırpın. Bu çırpma sonunda yumurtanın sarısı akı birbirine karışmış olmalı, ancak yumurta akları köpürmemelidir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri