Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mermer cheesecake
Mermer cheesecake
Pratik Mermer cheesecake Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
125 gram pötibör bisküvi
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı tereyağı
400 gram krem peynir
150 gram tozşeker
3 adet yumurta
1 paket vanilya
150 ml krema
200 gram bitter çikolata
servis için: dondurma veya krema

Hazırlanışı: Bisküvileri havanda dövüp kakao ile karıştırın. Tereyağını eritip bisküviye ekleyin. Karışımı, yuvarlak kek kalıbının tabanına bastırarak yerleştirin. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Krem peyniri tozşekerle çırpın. Üzerine, yumurtaları, vanilyayı ve kremayı ilave edip karıştırın. Ayrı bir yerde çikolatayı benmari usulü eritin. Krem peynirli karışımın 1/3’ünü eritilmiş çikolataya karıştırın. Kalan krem peynirli karışımı kek kalıbındaki kekin üzerine dökün. Üzerine çikolatalı karışımı yayın. Çatal yardımıyla kekin üzerine mermer görünümü verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Keki fırının içinde soğutun. Buzdolabına alıp, 30 dakika dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın.


Bisküvileri havanda dövüp kakao ile karıştırın. Tereyağını eritip bisküviye ekleyin. Karışımı, yuvarlak kek kalıbının tabanına bastırarak yerleştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Biberleri yıkayıp boydan ikiye bölün ve çekirdek yataklarını çıkarın. Daha sonra iri parçalar halinde doğrayıp kenara alın.

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Yumurta, su ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.

Makarnayı haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını bir tencerede eritip ince kıyılmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.

Mayayı ılık bir bardak suda ezin. lçine bir tatlı kaşığı şeker ilave edin. 3 bardak unu eleyerek ortasını açın.

Ekmeklerin üzerine margarini sürün ve 6 dilimini tepsinin tabanına yayın. Maydanoz, soğan, mantar ve sivri biberi robottan geçirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri