Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Limonlu Cheesecake
Limonlu Cheesecake
Pratik Limonlu Cheesecake Tarifi

Hamur malzemesi: (6 Kişilik)

Kepekli Bisküvi
1 Kahve Fincanı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Tozşeker

Krema Malzemesi:
3 Yaprak Jelatin
1 Kutu Krem Peynir (200 gr)
1 Kahve Fincanı Tozşeker
1 Su Bardağı Krem Şanti
1 Limon Kabuğu Rendesi
1 Limon Suyu
2 Yumurta
 
Hazırlanışı:
Bisküvileri ufalayın veya ezin. Tereyağını eritip şekeri ilave edin. Şeker eriyince yağlı karışır bisküvilere ekleyip karıştırın.
Hamur malzemesini 15cm çapında bir çemberin içine yayın ve buzdolabında bekletin.
Yaprak jelatinleri soğuk suda ıslatın. Bir kapta 1 kutu krem peynir ve tozşekeri çırpın. 2 yumurta sarısı ilave ederek tekrar çırpın. Krem şantiyi ekleyip karıştırın.
Jelatinleri sudan çıkarın ve bi kaba alarak kısık ateşte eritin Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ilave edin.
Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını kar haline gelinceye kadar çırpın.
Peynir karışımına önce jelatin limon karışımını sonra çırpılmış yumurta beyazlarını ekleyin. Bu karışımı hazırladığın çemberin üzerine döküp 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Çemberi çıkarıp limon kabuğu rendesi ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

maksimum.com


Bisküvileri ufalayın veya ezin. Tereyağını eritip şekeri ilave edin. Şeker eriyince yağlı karışır bisküvilere ekleyip karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gram tereyağında pirinci kavurun.

Portakal, ananas ve kivi sularını bir kapta karıştırın. Ayvaları 4 parçaya kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin.

Temizlenmiş barbunyanın kılçıklarını çıkarıp tepsiye dizin. Üzerine halka doğranmış soğanları ve ince kıyılmış sarımsağı yerleştirin.

Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Pırasayı temizleyip halka halka dilimleyin. Lahana yapraklarını incecik şeritler halinde doğrayın.

Süt ve tozşekeri tencereye alıp kaynatın. Başka bir kapta nişastayı, çok az suyla ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri