Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Karamelli irmikli kek
Karamelli irmikli kek
Pratik Karamelli irmikli kek Tarifi

Sahrap Soysal'ın müthiş kek tarifi

Malzemeler: 12 kişilik
Kek hamuru için:
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
karamelli sos için: 7 çay bardağı toz şeker
7 çay bardağı sıcak su
kreması için: 3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
25 gr bitkisel margarin
½ su bardağı un
½ su bardağı Hindistan cevizi

Hazırlanışı: Derin bir kabın içinde oda sıcaklığındaki yumurtaları kırın. Bir tel çırpıcı ya da mikserle çırparken şekeri katıp 5 dakika daha çırpın. Un, irmik ve kabartma tozunu ilave edip çırparak iyice karıştırın. Sonra da bu kek hamurunu sıvıyağla iyice yağlanmış bir kek kalıbı veya fırın kabına aktarın. 175 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar en az 40 dakika pişirin. Çıkarıp bir kenarda soğutun. Karamelli sos için, ufak bir tencereye şekeri koyup kısık ateşin üzerine oturtun. Şeker yavaş yavaş eriyip sonra da sulanmaya başlayacaktır. Bir kaşıkla karıştırın. Rengi iyice kahverengileşip muhallebi kıvamına gelen karamelize şekerin üzerine hemen sıcak suyu aktarıp hızla karıştırmaya devam edin. Dikkat edin üzerinize sıçrayabilir. Eğer şeker sertleşirse hızla karıştırıp şekeri eritin ve hemen ocaktan alıp bir başka tencereye soğuması için aktarın. Böylece koyu kahverengi su gibi bir sos elde edeceksiniz. Biraz ılıtıp soğuyan kekin üzerine gezdirip, bir kenarda bekletin. Kreması için, sütü, şekeri ve unu bir tencerede kısık ateşte ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirip, kaynayınca ocaktan alın. İçine karıştırarak margarini ilave edin. Hızıca karıştırarak yağı eritin. Tekrar karıştırarak ılıtın. En sonunda bu kremayı karamelli sosla yumuşattığınız kekin üzerine gerdirin. Hindistan cevizi ve şekerlemelerle süsleyip servis yapın.


Sahrap Soysal'ın müthiş kek tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv'de sofraların vazgeçilmezi bir çorba tarifi. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık'ın yaptığı brokoli çorbasını çok beğeneceksiniz.

Kayısıları ve cevizi kıyın. Unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Tozşeker, yumurta ve oda sıcaklığındaki margarini ilave edip, yoğurun.

Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.

Ayıklanmış fasulyeleri yıkayıp bir tencereye dizin. Her dizdiğiniz sıraya domates, soğan, şeker, tuz ve limondan serpiştirin.

Beş su bardağı suyu kaynatıp içine tuz atın. Pirinçleri yıkadıktan sonra bu suya ilave edin. 5-6 dakika pirinçleri pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri