Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Islak kek
Islak kek
Pratik Islak kek Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı zeytinyağı
7 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı kakao

Hazırlanışı: Öncelikle tozşeker ve yumurtaları 3-4 dakika çırpın. Süt, vanilya, margarin ve zeytinyağını ekleyip, çırpmaya devam edin kakaoyu da katıp, şöyle bir karıştırın. Bu malzemeden 1 su bardağı dolusu ayırın. Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip, son kez karıştırın. Margarinle yağlanmış bir kek kalıbına, malzemeyi dökün. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Keki fırından aldıktan sonra, önceden ayırdığınız 1 su bardağı sıvı malzemeyi keken üzerine dökün. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.

Aşçının notu: Bir bıçak yardımı ile kekin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Servis yaparken, hindistancevizi ile süsleyebilirsiniz.

Kaynak: Sofra


Öncelikle tozşeker ve yumurtaları 3-4 dakika çırpın. Süt, vanilya, margarin ve zeytinyağını ekleyip, çırpmaya devam edin kakaoyu da katıp, şöyle bir karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Elmaların kabuklarını soyun. Üzerlerinden kapak kesip kenara ayırın. Elmaların çekirdek yataklarını çıkarıp tencereye alın.

Makarnayı tuzlu suda bütün olarak haşlayın ve süzün. Tencereye 3 çorba kaşığı yağı alıp, eritin.

Büyük boy 500 gram mantarı, tuzlu ve limonlu suda haşlayın. Saplarını çıkarın.

Balıklardan fileto çıkarıp küp şeklinde doğrayın. İnce kıyılmış soğan ve sivri biberi sıvıyağda kavurun.

Oda sıcaklığındaki margarin, yoğurt, zeytinyağı, yumurta, salça, toz kırmızıbiber ve tozşekeri iyice karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri