Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Islak kek
Islak kek
Pratik Islak kek Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı zeytinyağı
7 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı kakao

Hazırlanışı: Öncelikle tozşeker ve yumurtaları 3-4 dakika çırpın. Süt, vanilya, margarin ve zeytinyağını ekleyip, çırpmaya devam edin kakaoyu da katıp, şöyle bir karıştırın. Bu malzemeden 1 su bardağı dolusu ayırın. Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip, son kez karıştırın. Margarinle yağlanmış bir kek kalıbına, malzemeyi dökün. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Keki fırından aldıktan sonra, önceden ayırdığınız 1 su bardağı sıvı malzemeyi keken üzerine dökün. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.

Aşçının notu: Bir bıçak yardımı ile kekin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Servis yaparken, hindistancevizi ile süsleyebilirsiniz.

Kaynak: Sofra


Öncelikle tozşeker ve yumurtaları 3-4 dakika çırpın. Süt, vanilya, margarin ve zeytinyağını ekleyip, çırpmaya devam edin kakaoyu da katıp, şöyle bir karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tüm malzemeyi tencereye alın. Kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın.

Polat Renaissance İstanbul Hotel aşçılarından Uğur Özkan Ersoy'dan Sebzeler ve makarnalar eşliğinde sunulan somon ızgara... Yaz ayları için hafif bir tarif...

Evde kolaylıkla hazırlanabilecek lezzetli bir pasta tarifi.

Pazı yapraklarının saplarını ve ortalarındaki sert damarları kesin. Yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletip çıkarın.

Kuru kayısıları portakal suyu ile birlikte bir tencereye alın ve yumuşayana kadar kaynatın. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra 10-15 dakika soğutun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri