Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Islak kek
Islak kek
Pratik Islak kek Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
100 gram eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı bal
2 su bardağı süt
100 gram kakao
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
8 adet kuru incir
1 su bardağı dut kurusu
2 su bardağı nestle corn flakes

Hazırlanışı: Yumurta ve tozşekeri birlikte çırpın. Margarin, sıvıyağ, bal, 1 su bardağı süt, kakao ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Karışımdan bir su bardağı ayırın. Daha sonra karışıma un ve kabartma tozunu ekleyin. Küp doğradığınız incirleri, dut kurularını ve corn flakes’leri katıp iyice karıştırın. Yağlanmış bir kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Kenara ayırdığınız karışıma kalan sütü ekleyip servis tabağına aldığınız kek sıcakken üstüne dökün. Sosun çekmesi için 1-2 saat bekleyip corn flakes ile süsleyip servis yapın.


Yumurta ve tozşekeri birlikte çırpın. Margarin, sıvıyağ, bal, 1 su bardağı süt, kakao ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Buğdayı iyice yıkayın. Su ile birlikte suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Tuzunu ilave edin.

Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir.

Çilekleri temizleyip, dörde bölün. Bir tencerede reçel yap ve limon sosuyla karıştırıp, 30 dakika bekletin. Jelatini limon suyunda ıslatın.

Eskişehir'in muhteşem yemeklerinden biri. Tatar böreği... Hamurişlerine meraklıysanız mutlaka denemelisiniz.

Derin bir tencerede süt ve süt kremasını karıştırıp kaynatın. İki paket vanilyayı ekleyip karıştırın. Tekrar 10 dakika kadar pişirin. Karışımı ateşten alıp dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri